Largimi për në pyll

Dimrin që shkoi bëra një udhëtim pesë javor për të mbledhur fonde për një projekt humanitar në të cilin jam përfshirë. Kisha një plan ambiciozmadje më shumë se ambicioz. Ditët e gjata dhe intensive për më shumë se një muaj, më shkaktuan çrregullime në jetën time shpirtërore dhe në sjelljen time time në përgjithësi.

Një ditë, teksa po bëja pushimin e drekës dhe po ecja brenda qendrës tregtare ku kisha dhe një tavolinë për të mbledhur fonde, pamjet e shumta dhe zhurmat komerciale në këtë vend me shumë njerëz po më mbysnin shpirtërisht. Unë jam një adhurues i natyrës dhe temperaturat nën zero, si dhe stuhitë e ashpra të dëborës që më mbajtën brenda edhe kur bëja pak pushim, ishin një faktor tjetër që më bënë të ndjehesha i bllokuar brenda dhe i trishtuar.

Pasi kalova njëra pas tjetrës vitrinat plot shkëlqim për më shumë se dhjetë herë, i kisha gati lotët dhe nisa të lutem në heshtje. I thashë Zotit sesi doja të ndodhesha larg nga kjo zhurmë dhe veprimtari e vazhdueshme, se sa e dëshiroja paqen dhe qetësinë e një pylli, i rrethuar nga natyra, ku do të mund të ndjeja më shumë praninë e Tij dhe të dëgjoja zërin e Tij.

Pastaj e pashë. Nuk e di sesi nuk e kisha vënë re më parë. Fiks përpara meje ndodhej një foto e madhe e një pylli të mjegullt, shumë të bukur, pothuajse magjik. Ndërsa i afrohesha, kuptova se ajo ishte pjesë e një ekspozite të përkohshme me fotografi. Hyra brenda dhe menjëherë humba në një koleksion të bukur pamjesh që tregonin madhështinë e veprës së Zotitmale, lumenj, liqene, shkretëtira, shpella, perëndime dielli, etj. Ishin fotot më të bukura të natyrës që kisha parë ndonjëherë. Ndriçimi ishte i dobët përveçse mbi fotografitë dhe kishte muzikë të lehtë instrumentale në sfond. Isha krejt i vetëm dhe kolltuqet e rehatshme në qendër të galerisë më ftuan të ulesha, relaksohesha dhe të vëzhgoja. Dukej shumë bukur për të qenë e vërtetë. Në mes të dimrit, në vendin më komercial që kisha qenë ndonjëherë, Zoti më dha atë që doja më tepër, e cila më ishte dukur e pamundur—njëzet minuta me Të në një pyll magjik, me një përrua magjepës nga njëra anë dhe kodrinat jeshile nga ana tjetër.

Zoti bën gjithçka për të na treguar dashurinë e Tij. Asnjë nevojë e jona nuk është shumë e vogël apo shumë e madhe për t’u plotësuar prej Tij. Tani kam besim të plotë për këtë gjë.