Është Krishtlindje dhe më pëlqen të këndoj! Është pothuajse një veprim i nënndërgjegjeshëm në këtë pikë, pavarësisht nëse jam duke ecur, ulur ose në telefon, vazhdoj të këndoj. Është diçka që e bëj gjatë gjithë vitit, por kur vjen koha e Krishtlindjes, këndoj edhe më shumë. Më pëlqejnë tekstet e bukura të këngëve klasike të Krishtlindjes dhe më pëlqen që mund të këndoj kaq lirshëm për një mesazh kaq të çmuar pa menduar askush se është i çuditshëm, sepse është Krishtlindje!

Një këngë në veçanti do të mbetet gjithmonë në kokën time për javë dhe javë më pas. Ka një melodi të shkëlqyer dhe është thjesht argëtuese për t’u kënduar. Është…

Ç’është Krishtlindja, e di?

Dhurata të bukura dhe lodra me shkëlqim

Të gjitha të mbështjella kaq bukur dhe të ndritshme për vajzat dhe djemtë e vegjël?

Është veshtulla,

dritat e hareshme dhe pemët e Krishtlindjes që shkëlqejnë?

Jo, nuk e bëjnë këto Krishtlindjen.

Jam i sigurt se është më shumë se këto.

Pastaj përsëritet në kor, i cili thotë se Jezusi lindi gjithë ato vite më parë dhe kjo përbën Krishtlindjen.

Një këngë tjetër e Krishtlindjes që më pëlqen jep një ndjenjë të ngjashme dhe, kur isha e re, e këndoja me një grup si performancë. Kishim shumë numra të tjerë vallëzimi, poezi dhe shfaqje si pjesë e shfaqjes, por të gjithë e dinim se kjo kënga që donim të dilte sa më mirë. Pjesa ime e preferuar e saj ishte…

Kur dritat e festave janë zbehur

A e kujton akoma Atë?

Kur zbukurimet janë të paketuara

A do të qëndrojë fryma e Krishtlindjes me ty?

Sa herë e interpretonim këtë këngë, njerëzit prekeshin dhe shumë prej tyre vinin tek ne, më pas për të thënë se sa shumë i prekte kjo këngë. Ideja e dashurisë që Krishtlindja supozohet të na ndihmojë të qëndrojmë të veçuar me të gjitha gëzofet dhe veshjet shtesë të sezonit është një ide e fuqishme. Shumë njerëz që na dëgjojnë mund të rezonojnë me konceptin e humbjes së afërsisë që ata kishin ndier me Zotin sapo bota kalonte në gjënë tjetër dhe dyqanet do të sillnin ndonjë event tjetër të bërjes së parave.

Gjithnjë e më shumë, dëgjoj njerëz që flasin se si nuk i shijojnë më aq shumë Krishtlindjet, për shkak të  komercializimi që ka marrë. Për mua, Krishtlindja nuk ka të bëjë me dekorimet, darkën apo dhuratat. Bëhet fjalë për dashurinë, për provën e natyrës së dashur të Zotit të manifestuar në dhuratën e Birit të Tij. Çdo gjë tjetër është e shkëlqyeshme dhe që krijon momente… por janë gjëra shtesë. Krishtlindjen nuk e bën asnjë nga këto Nuk bëhet fjalë për to.

Mund të jetë e vështirë të kundërshtosh mesazhin se bëhet fjalë për dhuratën e përsosur, ekranin e përsosur, pemën e përsosur etj. Ne të gjithë i nënshtrohemi presionit herë pas here, por kur e gjen veten në këtë pozicion dhe je duke autopilotuar Krishtlindjen me aktivitete dhe zbukurime të pakuptimta të sezonit, bëj një pauzë. Lexo historinë e lindjes së Jezusit përsëri dhe medit pak mbi të. Për këtë është Krishtlindja. Dhe për këtë ia vlen të këndosh dhe të festosh!

Vendosni kuptimin e vërtetë të Krishtlindjes në qendër të mendjes dhe zemrës suaj gjatë gjithë muajit, në mënyrë që pa marrë parasysh se çfarë po bën pjesa tjetër e botës, ne mund t’i japim Jezusit festimin e ditëlindjes që Ai meriton.