Tag Archives: Momente të qeta

 • Pse është e rëndësishme të kalosh kohë kalosh kohë vetëm me Zotin?

  Të gjitha marrëdhëniet kanë nevojë për kohë. Një marrëdhënie me Zotin, goxha ndryshe nga marrëdhëniet e tjera në shumë mënyra, prapë ndjek rregullat e marrëdhënieve të tjera. Bibla është e mbushur plot me krahasime që na ndihmojnë të konceptojmë marrëdhënien tonë me Zotin. Për shembull, Krishti është përshkruar si dhëndri kurse Kisha përshkruhet si nusja. […]

 • Krahët përreth meje

  Lumturia përbëhet nga shumë gjëra: është buzëqeshja e një fëmije, rrezet e arta të një agimi, përqafimi i ngrohtë i një personi të dashur, shëndeti pas sëmundjes. Por një lumturi e tillë është gjithashtu afatshkurtër: fëmija nuk qesh gjithmonë, agimi i diellit mund të bëhet i zymtë nga retë e nxira, personat e dashur mund […]

 • Në mbyllje të vitit

  Rruga e vitit të shkuar po mbaron. Mund të kthejmë kokën pas e të shohim çfarë ka kaluar e të rikujtojmë momentet e bukura, gëzimet surprizë, lajmet e mira që vinin si ujë i freskët për një njeri të etur.1. Pastaj sërish, mund të përjetojmë një ndjenjë qetësie, sepse problemet e vitit të shkuar më […]

 • Keni nevojë për ndryshim?

  Ka njerëz pafund, brenda dhe jashtë kontekstit të historisë së Biblës,  jeta e të cilëve ka ndryshuar pasi kanë takuar Jezusin. Pali është shembulli perfekt që tregon fuqinë e Jezusit për të transformuar jetët tona. Ai ishte një Farise (anëtar i një grupi fetar të lashtë Hebre) i cili ishte totalisht kundër ndjekësve të Jezusit, […]

 • Një Mik përjetë

  Kam një mik të mrekullueshëm, një mik që mund t’i besoj plotësisht. Ai më ka hapur zemrën e Tij dhe ndihem e sigurt kur bëj të njëjtën gjë. Ai e di se çfarë po ndodh në zemrën time dhe kupton çfarë është e rëndësishme për mua. Unë ju kam quajtur miq sepse ju bëra të […]

 • Lulet e parajsës

  Nuk është çudi që Bibla ka frymëzuar shumë artistë; teksti i saj është plot me shëmbëlltyra shumëngjyrëshe . Marrim këtë fragment për shembull: “Ke mbjellë shumë por ke korrur pak. Ti ha, por nuk je i ngopur. Ti pi, por ende ke etje. Ti vesh rroba, por prapë ke ftohtë. Paga zhduket sikur ta kesh […]

 • Dhjetori: muaji i jashtëzakonshëm

  Dhjetori është muaji që çdo veprimtari e ka me shumicë. Shumë përgatitje në shtëpi, shumë vizitorë dhe shumë shpenzime. Shumica prej nesh marrin pushime nga puna ose shkolla. Kishat mbushen me shumë njerëz në ambjentet e tyre. Organizatat e bamirësisë marrin shumë donacione dhe kanë shumë vullnetarë. Këtë muaj hamë dhe pimë shumë dhe për […]

 • Misteri i pemës së fikut

  Fiqtë janë fruta që përmenden në Bibël dhe ekzistojnë edhe sot qofshin të butë, të lëngshëm, të freskët apo edhe në formën e frutave të thata. Fiqtë janë një tablo e zakonshme në peizazhin biblik dhe shpesh simbolizonin siguri dhe mirëqënie.1 Dhe pastaj vjen një moment kur Jezusi po largohej nga qyteti e Betanisë dhe […]

 • Të jesh aty

  Ai na ngushëllon në të gjitha vështirësitë tona në mënyrë që edhe ne të mund të ngushëllojmë të tjerët. Kur ata ndodhen në vështirësi ne do t’i japim të njëjtin ngushëllim që na ka dhënë Zoti.—2 Korintasve 1:4 Nëse njerëzit tanë të dashur largohen prej nesh duke shkëputur çdo kontakt, ata na mungojnë, kemi shumë […]

 • Jeto momentin

  Pjetri ishtë i frikësuar. Bashkë me Jakobin dhe Gjonin, ai ngjiti malin duke ndjekur Jezusin, kur papritur “fytyra e Jezusit shkëlqeu si dielli dhe rrobat e Tij u bënë të bardha si drita.” Shfaqja u bë shumë shpejt edhe më mahnitëse: Moisiu dhe Elija–të vdekur për shumë shekuj–u shfaqën dhe filluan të bisedonin me Jezusin.1 […]

 • Ejani pranë Tij

  “I shtrenjti im më foli dhe më tha: ‘Ngrihu e dashur, bukuroshja ime, eja me mua.’” —Kënga e Solomonit 2:10 Marta ishte dikush që mori një mësim nga i cili kuptoi se paqja dhe frymëzimi që jep Jezusi është aq e rëndësishme sa duhet të qëndrojë mbi gjithçka tjetër. Një herë, kur Jezusi erdhi për […]

 • Takim i shpejtë

  Zoti nuk është komplet mister; Ai na ka treguar shumë për veten nëpërmjet Fjalës së Tij. Uluni dhe dëgjoni çfarë Ai ka për të thënë. Ne nuk do të zbulojmë gjithçka,1 por ama ka shumë gjëra nga ku mund të fillojmë.  “Unë bëj premtime të guximshme publikisht. Unë nuk fola në fshehtësi në një skaj […]