Tag Archives: Hyrje nga editori

 • 01-God-s-party

  Gostia e Zotit

  S’mbaj mend ta kem hasur këtë varg, deri para disa ditësh. Të paktën, nuk më kishte dalë para në këtë mënyrë. Mbase, ngaqë libri i profetit Sofonia është një nga kodet më pak të njohura të Biblës: “Zoti, Perëndia yt, në mes teje është i fuqishmi që shpëton. Ai do të mbushet me gëzim për […]

 • 01-prince-peace2

  Princi i paqes

  Ndonjëherë, na duket sikur gjatë gjithë kohës bota po kthehet në një vend akoma më të errët dhe më të ftohtë. Kur dielli perëndon, ne kërkojmë disa rreze shprese. Ajo rreze shprese është aty. Dy mijëra vite më parë, mbi qytetin e Betlehemit, një yll i ri ndriçoi dhe një engjëll u tha një grup […]

 • 01-Planting-trees

  Të mbjellësh pemë

  “Njeriu Që Mbolli Pemë,” nga Jean Giono, është një tregim alegorik i Elzéard Bouffier, një bariu të përulët, i cili, me duart e tij, transformoi një rajon jopjellor të Francës jugore duke mbjellë pemë, ndërkohë që ruante dhentë e tij teksa kullosnin çdo ditë në një kodër të re. Gjithashtu frymëzoi në krijimin e motos […]

 • 01-the-secret

  Sekreti

  Të jetosh një jetë të krishterë në botën e sotme intriguese dhe komplekse mund të duket goxha e vështirë. Shumë gjëra kërkojnë vëmendjen tonë çast pas çasti. Shumë prej tyre nuk janë të këqija, por marrin kohën tonë dhe na pengojnë të ushqejmë besimin tonë. Po përsëri ne të gjithë njohim njerëz që duket se […]

 • 01_Principal_and_interest3

  Kapitali dhe interesat

  Gjatë kohës kur po punoja për këtë numër, u hasa me një histori frymëzuese mbi dy njerëz të mrekullueshëm të Zotit. Do të më pëlqente ta ndaja atë me ju. Charles Spurgeon, evangjelisti i famshëm, dhe George Müller, hajduti i konvertuar në të krishterë, që themeluan dhe drejtuan pesë jetimore jetuan në Anglinë e shekullit […]

 • 01_Christianity-in-action

  Krishterimi në Veprim

  Një dimër, disa vite më parë, unë dhe një grup miqsh po udhëtonim me një fugon në një rrugë malore  në SHBA-në jugore. Kishte rënë muzgu një mbrëmje të premteje, dhe po i drejtoheshim një resorti skish që ndodhej vetëm disa orë larg. Thuajse arritëm, kur dikush na ndaloi afër tabelës “stop” dhe ia bëri […]

 • 01_what_is_success

  Çfarë është suksesi?

  Për të krishterët, suksesi nuk mund të çmohet vetëm nga paratë. Nuk bëhet fjalë të bëhesh njeriu më i famshëm apo më i pasur, por të përdorësh talentet që Zoti na ka dhënë për të shfrytëzuar aftësitë tona më të mira.1 Personi që jep gjithçka nga vetja, është ai që është vërtet i suksesshëm. Si […]

 • 01-living-the-angels-message

  Të jetosh mesazhin e engjëjve

  Në këtë botën tonë të mërzitshme, është e vështirë të mos tronditesh nga lajmet të vazhdueshme të këqija të terrorizmit, luftës, katastrofave natyrore dhe vuajtjeve. Mesazhi i Krishtlindjes, paqja në tokë dhe dashamirësia kundrejt të tjerëve, nuk ka qenë kurrë më e nevojshme. Dhe përsëri e di, ndonjëherë ndiej sikur përpjekjet e mia janë si […]

 • 01-world-yourself

  Botës dhe vetes

  Bibla na mëson se jemi përgjegjës të bëjmë më të mirën tonë me talentet dhe aftësitë që na ka dhënë Zoti.1 Ai na ka besuar aftësitë, burimet, kohën, energjinë, mendjen dhe shpirtin, dhe ne do të zbulojmë kënaqësitë më të mëdha kur t’i investojmë ato në gjërat që e kënaqin Zotin dhe që lidhen me […]

 • 01-Facing-the-unknown-together

  Të përballemi me të panjohurën – së bashku

  Si shumë njerëzve të tjerë, edhe mua më pëlqen parashikueshmëria. Ndryshimi mund të thotë, të shkel në territor të panjohur dhe të humbas rutinën time të rehatshme, dhe kjo është frikshme. Gjithashtu, do të thotë se më duhet të heq dorë pak nga kontrolli. Gjithashtu edhe kjo është e frikshme. Edhe kur ju përgatiteni sa […]

 • 01-A.tale.of.two.riddles

  Një rrëfenjë mbi dy gjëegjëza

  Njëditëzaj, dikush më dërgoi një listë me gjëegjëza, gjë që më bëri të kuptoja se nuk jam shumë i zoti me to.  Ma merr mendja se kam nevojë për praktikë, kështu që kam vënë në provë durimin e njerëzve që më rrethojnë, duke sajuar vetë gjëegjëza, disa më të mira se të tjerat. Po ju […]

 • 01-full-wonder

  Mrekullia

  Historia e Skenës së parë të Lindjes së Jezusit është një nga elementët më të njohur të Krishtlindjeve: Është e njohur ndër vite se Shën Francesko nga Assisi u kërkoi banorëve të fshatit Grecchio, në vitin 1223 të luajnë rolin e personzheve në këtë Skenë. Ajo që është e sigurt, është fakti që këta “djepat […]