Tag Archives: Çështje për tu menduar

 • Dashuria e Zotit

  Zoti, Perëndia yt, në mes teje është i fuqishmi që shpëton. Ai do të mbushet me gëzim për ty, në dashurinë e tij do qëndrojë në heshtje, do të gëzohet për ty me britma gëzimi.— Sofonia 3:17 NLT Sepse unë jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjëjt, as pushtetet, as fuqia dhe […]

 • Ji i mirë!

  Trajtoji të gjithë me mirësjellje, edhe ata që janë të pasjellshëm me ty, jo sepse ata janë të mirë, por sepse je ti. —Autor i panjohur Jeta është e shkurtër, por ka gjithmonë kohë për mirësjellje. — Ralph Waldo Emerson (1803–1882) Të sigurojë para nuk është puna e një njeriu: të kultivojë mirësi është një pjesë […]

 • Sekreti

  Oh sa hyjnore dhe e ëmbël është të gjesh sekretin e pranisë së Tij dhe të rrish afër Tij!—David Brainerd (1718–1747), misionar tek amerikanët indigjenë Rri në heshtje para Zotit dhe prite Atë.—Psalmi 37:7 Çfarë duhet të bëjë besimtari në ditë të vështira? Të presë dhe të dëgjojë. Lëre të besojë në emrin e Zotit […]

 • Të jetosh, të duash, të japësh

  Njeriu bujar do të përparojë dhe ai që vadit do të vaditet gjithashtu.—Fjalët e Urta 11:25 Falas morët, falas jepni.—Mateu 10:8 Mos harroni, nuk ka gjë më të bukur se mirësia. Çdo lëvizje e saj lë një shenjë.—Scott Adams (lindur v. 1957) Duhet t’i kushtoni pak kohë shokëve tuaj. Sado pak të jetë, bëni diçka […]

 • Çfarë vjen më pas

  Të vdesësh është si të zbresësh në një breg të qetë Ku nuk ka dallgë edhe stuhi Ku marrim një ledhatim si shenjë se kjo jetë kaloi —Sir Samuel Garth (1661–1719) Është e pamundur që diçka kaq normale, kaq e pashmangshme dhe kaq universale siç është vdekja, të jetë interpretuar nga Zoti si një e […]

 • Tringëlloni zilet

  Lëreni harenë e Krishtlindjeve t’ju prekë shpirtin, nëpërmjet tingëllimit tëzileve, korit të këngëve apo qetësisë së zemrës suaj. Ka shumë mënyra për të festuar: Krishti lindi! Le t’u biem zileve të Krishtlindjeve, t’u biem vërtetë, T’i themi gjithë botës se Jezusi është Mbret, Të gjithë në një zë të themi fort, Tregimin e lumtur, mirë […]

 • Ji një engjëll

  Nuk ka gëzim më të madh apo shpërblim më të madh se sa të sjellësh një ndryshim thelbësor në jetën e dikujt. —Motër Mary Rose McGeady (1928–2012) Sezonin Festiv duhet ta shohim jo vetëm si një rast për të dhuruar gjëra materiale, por si një rast për të dhuruar atë që ka më shumë rëndësi…dhurimin […]

 • Të komandosh veten

  Një njeri pa vetëkontroll është si një qytet i prishur, një qytet pa mure..—Proverbat 25:28 Shpirti që Zoti na dha nuk na bën të ndruajtur, por na jep fuqi, dashuri dhe vetëkontroll.—2 e Timoteut 1:7 Vetëkontrolli është aftësia për të ruajtur qetësinë kur dikush të përhap tension.—Anonim Nëse doni të njihni vetëkontrollin, filloni duke ia […]

 • Ndryshoni botën

  Pyetje: Do të doja të bëja më shumë për të përmirësuar gjërat rreth meje, por nuk më duket se ka aq shumë gjëra që mund të bëj. Të ndryshosh botën duket si një punë shumë e madhe – nga ta dimë se ku duhet filluar? Përgjigje: Lajmi i mirë është se nuk duhet të jesh […]

 • Takohu me Paqebërësit

  Të bekuar janë paqebërësit, sepse ata do të quhen bij të Perëndisë.—Mateu 5:9 Ne që punojmë për paqe nuk duhet të ligështohemi kurrë. Duhet të vazhdojmë të lutemi për paqe dhe të veprojmë për paqe me çdo mënyrë që mundemi, duhet të vazhdojmë të flasim për paqen dhe të jetojmë në paqe; për të frymëzuar […]