Tag Archives: Artikull kryesor

 • 05-Christmas-prequel

  Vazhdimi i Krishtlindjes

  Ungjilli i Gjonit nuk tregon historinë e lindjes së Krishtit, por na tregon ngjarjet, historinë që paraprin atë që na thonë tregimet e lindjes. Ky Ungjill nga kthen në fillimet, para se të ekzistonte bota jonë dhe na tregon diçka mbi Shpëtimtarin tonë, që ishte e vërtetë para lindjes së Tij në tokë në Betlehem […]

 • 10-Looking-outwards

  Shiko përtej vetes

  Jeta mund të jetë jashtëzakonisht e ngarkuar, dhe kjo mund të vështirësojë jetët tona shpirtërore. Mund të jetë e vështirë të gjesh kohë të bisedosh me Zotin, të kalosh kohë në praninë dhe fjalën e Tij. Sikur të ketë një forcë të fortë rëndese që na mban të lidhur pas brengave të jetës së përditshme, […]

 • 03-Appearances-and-the-big-picture

  Pamja e jashtme dhe piktura e madhe

  Ndiheni ndonjëherë sikur keni dështuar? Gjërat nuk kanë shkuar në mënyrën që mendonit se duhet të kishin shkuar apo mënyrën si ju donit? Pritshmëritë tuaja janë zhgënjyer, qëllimet tuaja nuk janë arritur? E po, më lejoni t’ju tregoj rreth një njeri që ndiente se kishte dështuar. Ai ishte shëndetlig, shpesh binte në depresion deri në […]

 • 03_Bitter-or-better-

  Më i hidhur apo më i mirë

  Çdokush ka kaluar kohë në të shkuarën e vet, të cilat i kujtojnë si “netë të errëta”. Tragjedi apo vështirësi që ishin përtej kontrollit të tyre dhe ndonjëherë rezultati i drejtpërdrejtë ishte zgjedhja e gabuar apo veprime të pa-kërkuara. Mënyra si njerëzit reagojnë ndaj atyre gabimeve mund të përcaktojë nëse bëhen më të hidhur apo […]

 • 07_In-the-midst-of-fire

  Në mes të zjarrit

  Shadraku, Meshaku, Abednego, dhe shoku i tyre, Danieli, ishin katër djem të rinj të cilët do të kishin kaluar pa u vënë re, po të mos ishte për disa gjëra të jashtëzakonshme që ndodhën në jetët e tyre. Historia fillon rreth 500 vite para Krishtit, kur Nebukadnetsari, mbreti i Perandorisë Babilone i mori këta të […]

 • 03_just_do_it

  Vetëm bëje!

  Çdo ditë, kur shkelni jashtë dere për të shkuar në punë apo në një takim, ose për të çuar fëmijët në shkollë apo në park, ose kur jeni në shtëpi duke punuar, gatuar apo pastruar, nëse luteni duke bërë këto aktivitete, ju shkoni “në treg,” që të flisni, dhe duhet të merrni me vete një […]

 • 03-god-outdoes-himself

  Zoti e tejkalon Veten

  Dëgjohet e qara e parë e fëmijës, pritet kordoni i kërthizës, dhe prindërit krenarë dhe gjithë të pranishmit e tjerë, qofshin obstetër apo mjekë shoqërues në një spital shndritës apo një mami fisi në një kasolle kashte, ngazëllehen me mrekullinë që sapo dëshmuan. Lindja e Jezusit në Krishtlindjen e parë ishte kështu, por gjithashtu përfshiu […]

 • 04-through-a-glass-darkly

  Turbull, përmes një xhami

  Bibla na tregon se ne shohim turbull përmes një xhami. Kjo i referohet aftësisë sonë të kufizuar për të mbërthyer të gjitha realitetet shpirtërore të parajsës, por unë besoj se perceptimi ynë i kufizuar gjithashtu ndikon në aftësinë tonë për të kuptuar plotësisht zemrat e të tjerëve që takojmë këtu, tani. Shpesh, dështojmë t’i shohim […]

 • 03-soul-food

  Ushqimi i shpirtit

  Fjala e Zotit është e vërteta më e fuqishme në tokë. Fjalë që përmbajnë pikërisht shpirtin dhe jetën e vetë Zotit.1 Fjala është shkëndija shpirtërore e Zotit që na nxit me jetën, dritën dhe fuqinë e Tij. Të lexosh, të kuptosh dhe të ndjekësh Fjalën e Zotit është një nga gjërat më të rëndësishme që mund […]

 • 03-the-power-of-happiness

  Fuqia e lumturisë

  Në rrugën e jetës sonë si ndjekës së Jezusit, ka gjithmonë mënyra për t’i shërbyer të tjerëve, qoftë ndonjëherë, qoftë vazhdimisht. Emërtuesi i përbashkët në çdo aktivitet apo skenar të tillë është qëllimi për të përcjellë dashuri dhe mirësi. Të japësh më shumë nga koha jote, dhe përtej pritshmërive ka një kosto, shpesh, e njohur […]

 • 09-Embracing-change

  Të pranosh ndryshimin

  Kur je duke përjetuar shumë lëvizje apo ndryshime, mund të rritet niveli i pasigurisë, shqetësimit, madje edhe pak frikë, merak apo dekurajim, duke pyetur veten sesi do t’ia dilni mbanë dhe se çfarë rezervon e ardhmja. Të besosh në Zot nuk të garanton se ndryshimet do të jenë të thjeshta për t’u kaluar, apo se […]