Artikujt

 • Teletransportim apo transformim

  Disa vite më parë, unë dhe një shoqja ime po udhëtonim natën me autobus për në një pjesë tjetër të Afrikës Jugore. Sistemuam çantat, vumë kufjet dhe e përgatitëm vetën për orën e gjata dhe të parehatshme që na prisnin. Para se të fillonte udhëtimi, mbaj mend që mendova “Sikur të ekzistonte teletransportimi dhe nuk […]

 • Dashuri në parking

  E dije që parkingjet në mesnatë mund të jenë shumë romantike? Po flas për romancën që përjetova me Jezusin teksa po bëja ecje në parking. Kisha nevojë të bëja ushtrime të përditshme dhe kisha vetëm dy mundësi: ose të shkoja në palestrën me kondicioner, ose të ecja në rrugët e ngrohta. Meqenëse ftohem lehtë, zgjodha […]

 • T’ia japësh Atij të gjitha pjesët

  Mendova se e kisha jetën në vijë. Kisha një bukur të dashur, katër fëmijë të mrekullueshëm dhe një jetë të përmbushur si punonjëse humanitare. Ishim shpërngulur në Indonezi për të punuar në një punishte strehë për fëmijët me paaftësi nën sponsorizimin e Këshillit Ndërkombëtar të Mirëqenies Sociale dhe po i shijonim vërtet përvojat tona. Megjithatë, […]

 • E vetmuar?

  Jam ulur në një shesh të vogël në Sarajevë. Disi kam pasur gjithmonë shtysën të kthehem këtu, në këtë vend, ku kam vuajtur shumë kohët e fundit. Kujtimet po më përmbytin mendjen. I kam sjellë dy djemtë e mi këtu kur ishin të vegjël për të vrapuar dhe luajtur me patina. Ata vraponin, luanin, garonin […]

 • Përcillja Tjetrit

  U mbështeta në ndenjësen time dhe prita të niseshim. Shpina më dhembte dhe gjymtyrët i kisha ende të mpira nga pesë orë udhëtim me makinë drejt aeroportit dhe dy orë transiti i parë për t’u kthyer në shtëpi. S’e kisha fare me qejf të udhëtoja edhe pesë orë të tjera në një ndenjëse të vogël […]

 • Dashura nuk shteron kurrë

  Shumica prej nesh janë të njohur me shprehjen “Dashuria nuk shteron kurrë.” Është e ilustruar në librat e fëmijëve. Është thurur në këngë, histori dhe poema. Me sa kam kujtesë, gjithmonë i kam njohur Shkrimet e Shenjta. Në vitet e rinisë së hershme, mendoja se dashuria ishte gjithmonë mjaftueshëm e fortë që unë të merrja atë […]