Artikujt

 • Gëzime të vogla

  Po mendoja për mamanë time në ditëlindjen e saj, dhe kuptova se kishte diçka shumë speciale mbi fëmijërinë time, kohët që kaluam së bashku. Më konkretisht, unë po mendoja Krishtlindjet, që kam kaluar kur isha e vogël. Ajo që e bën çdo kujtim të veçantë nuk ishte numri apo vlera e dhuratave që ne merrnim […]

 • Bëj për dikë

  Ndonjëherë ndihem e paralizuar nga gjithë vuajtjet e botës. Nuk është e mundur që unë të bëj ndryshimin te e gjithë uria, sëmundjet, varfëria, depresioni, shtypja, vetmia dhe vdekja. Kur sheh hallet në tërësi, e vetmja gjë që shikon është rrënimi. Por kam arritur të kuptoj si kjo pikëpamje është në fakt, një mashtrim për […]

 • Ku jeton Jezusi

  “Kush jeton në një koritë?” “Jezusi jeton në koritë!” Në fillim, qesha me përgjigjen që motra ime katër vjeçare dha gjatë një leksioni të improvizuar timin mbi kafshët dhe mjedisin e tyre natyror. Por përgjigjja e saj më kujtohej vazhdimisht. Jezusi jeton në koritë. Ishte ai i vetmi vend, ku ajo e pa Jezusin të […]

 • Dhurata e kohës suaj

  Krishtlindja është gjithmonë një periudhë shumë e zënë. Ke më shumë se zakonisht për të bërë. Lista e gjërave për t’u bërë, të duket e pafund, orët e ditës duken më të shkurtra se normalisht dhe tendenca për të shtyrë veten është komplekse. Duke gjetur kohë për të pushuar te Unë, për të komunikuar me […]

 • Një jetë e jetuar mirë

  Bibla flet shumë mbi temën çfarë duhet të jetë qëllimi ynë në jetë. Mbreti Solomon, i përshkruar në Bibël si njeriu më i zgjuar i kohës së tij, zbuloi pakuptimësinë e të jetuarit vetëm për këtë botë. Ai i bën këto shënime përfundimtare në librin e Predikuesit: “Ki frikë nga Perëndia dhe respekto urdhërimet e […]

 • Të gjesh Jezusin në vende të pazakonta

  Kisha ngecur në një nga ato bllokimet e tmerrshme të trafikut në qytetin tonë të mbipopulluar. Rreshti i pafundmë i makinave, kamionëve dhe autobusëve po zvarritej me një ritëm më të ngadaltë se e ecura, ndërsa këmbësorët, motorët dhe biçikletat arrinin të përparonin nga pak, duke kaluar nëpërmjet rreshtave. Ajri i ndotur ishte akoma më […]