Artikujt

 • 08-Christmas-candy

  Ëmbëlsirë Krishtlindjeje 

  Krishtlindja po afrohet, dhe unë kam menduar mbi dritat shumëngjyrëshe, pemët e Krishtlindjes, dhuratat, këngët e Krishtlindjes, zilet e kishës, dhe mbi më të rëndësishmen, mbi lindjen e Shpëtimtarit tonë, Jezu Krishtit. Dhe për arsye të panjohura, kam menduar për ëmbëlsirën shumëngjyrëshe në formën e fjongos, pikat e çokollatës, kallam sheqeri, qershi të mbuluara me […]

 • 09-The-star-singers

  Yjet këngëtarë

  Kur fëmijët e mi ishin të vegjël, ne lexuam një material rreth një tradite të vjetër, që ekzistonte në shumë pjesë të Evropës, që nga mesjeta. Grupe të tëra fëmijësh dhe të rinjsh shkonin shtëpi më shtëpi duke kënduar këngët e Krishtlindjes dhe ndonjëherë mblidhnin kontribute për qëllim bamirësie. Kështu që, edhe ne filluam ta […]

 • 10-silent-nights

  Net të heshtura

  I lodhshëm. Ky ka qenë përkufizimi im për dhjetorin. Po, e di që kjo fjalë nuk e përcjell mrekullinë e vërtetë të sezonit. Por ditët janë të vështira dhe të gjata, si dhe në këtë periudhë të vitit, unë kam 300 punë më tepër për të bërë. Do të doja që viti të mos kalonte […]

 • 11-The-ultimate-proof

  Prova e fundit

  Sa shpejt erdhi përsëri Krishtlindja! Ditët, javët dhe muajt kalojnë shpejt dhe unë befasohem dhe jap dorëheqjen mbi faktin që erdhi një sezon tjetër Krishtlindjeje. Jo se nuk më pëlqen Krishtlindja! Më pëlqejnë shumë këngët e bukur familjare, ngazëllimi ngjitës, dhe aftësia për t’i uruar si miqve dhe të huajve t’ia kalojnë mirë pa hatër […]

 • 12-why-i-came-to-earth

  Pse erdha në tokë?

  Kur zbrita në tokë Ditën e Krishtlindjes, nuk e bëra për të marrë pjesë në festë apo për të marrë dhurata nga miqtë. Nuk ishte pjesë e një ekskursioni shkollor, apo të fitoja një marrëveshje të mirë. Çfarë mund të kisha dashur tjetër, duke pasur tashme botën në majat e gishtërinjve të Mia? E po, […]

 • 01-Planting-trees

  Të mbjellësh pemë

  “Njeriu Që Mbolli Pemë,” nga Jean Giono, është një tregim alegorik i Elzéard Bouffier, një bariu të përulët, i cili, me duart e tij, transformoi një rajon jopjellor të Francës jugore duke mbjellë pemë, ndërkohë që ruante dhentë e tij teksa kullosnin çdo ditë në një kodër të re. Gjithashtu frymëzoi në krijimin e motos […]