Artikujt

 • 02-The-light-of-christmas

  Drita e Krishtlindjes

  Isha mbledhur me miqtë në dhomën e ndenjjes, që ishte plot me dekorime Krishtlindjeje. Ka meze dhe pije freskuese në tryezë, dhe ne po këndojmë këngët e Krishtlindjeve së bashku. Ka organizim tjetër më tipik? Por unë jetoj në Azinë juglindore dhe isha e rrethuar nga miq vendas dhe po përpiqesha të këndoja këngën “Natë […]

 • 03-Christmas-rush

  Ngutja e Krishtlindjes apo arsyeja e Krishtlindjes? 

  Disa Krishtlindje më parë, ndërkohë që po qëndroja në hyrje të një dyqani, duke shijuar një skenë të bukur Krishtlindjeje nga dritarja, një grua dhe vajza e saj e vogël hynë brenda plot nxitim. Duke parë kalimthi skenën e bukur, vajza kapi dorën e së ëmës dhe tha me zë të lartë, “Mami! Mami! Të […]

 • 04-the-everlasting-light

  Drita që zgjat përgjithmonë 

  Krishtlindjen kur isha gjashtë vjeç, mësova një poezi të titulluar “Ku Lindi Jezusi.” Poezia rrëfen historinë e tre djemve që shkuan të shikonin Jezusin. Njëri ishte i verbër, tjetri shurdh, kurse i treti ishte i gjymtuar. Pavarësisht të metave të tyre fizike, ata e ndihmuan njëri-tjetrin për të shkuar në koritën, ku lindi Jezusi. Më […]

 • 05-Christmas-prequel

  Vazhdimi i Krishtlindjes

  Ungjilli i Gjonit nuk tregon historinë e lindjes së Krishtit, por na tregon ngjarjet, historinë që paraprin atë që na thonë tregimet e lindjes. Ky Ungjill nga kthen në fillimet, para se të ekzistonte bota jonë dhe na tregon diçka mbi Shpëtimtarin tonë, që ishte e vërtetë para lindjes së Tij në tokë në Betlehem […]

 • 06-A-real-tree

  Një pemë e vërtetë 

  Ne fëmijët kemi dashur gjithmonë një pemë të vërtetë Krishtlindjeje, të gjatë, të dekoruar bukur, siç e kishin familjet e tjera. Duhet të kishte drita “që këndonin”, xhingla argjendi dhe zbukurime xhami që mbushnin degët e mbuluara nga bora. Dhe sigurisht, hapësira poshtë saj, duhet të ishte e tejet mbushur me dhurata. Por edhe me […]

 • 07-Christmas-is-for-kids

  Krishtlindja është për fëmijët

  Në zemër të Krishtlindjes është Fëmija i Betlehemit, i cili lindi në këtë botë armiqësore, shpesh herë të ftohtë, për të na ngrohur me dashurinë qiellore të Atit të Tij. Ishte një fëmijë, i cili filloi festimet e para të Krishtlindjes, dhe janë fëmijët ata që e mbajnë këtë festë gjallë në mënyrën e tyre. […]