Artikujt

 • 07-Pursuit-of-passions

  Në ndjekje të pasioneve

  Mua më pëlqen të ushtrohem dhe gjithashtu më pëlqen shumë ushqimi! Të gatuaj një vakt të mirë më përmbush dhe më bën jashtëzakonisht të lumtur, dhe shpesh lexoja libra gatimi si të ishin romane. Kështu që, duke parë sa e apasionuar jam për ushqimin dhe mbajtjen e trupit në formë, dhe duke parë gjithë videot […]

 • 08-Prayer-lunches

  Drekat e lutjeve

  Kur isha në semestrin e dytë të vitit tim të parë të universitetit, unë dhe disa shokë të krishterë, që i kisha në klasë, nisëm të shqetësoheshim se besimi ynë po humbte, mes detyrave, miqve, klubeve dhe aktiviteteve tona të preferuara. Nuk donim që besimi të ishte vetëm një aktivitet fundjave dhe më pas, e […]

 • 09-God-s-trading-hours

  Orari i Zotit

  Nëse, si unë, keni shkuar në një dyqan vetëm për të zbuluar që e keni keqlexuar tabelën e tyre “Orari” dhe keni përfunduar duke parë ngrysur dyert e mbyllura, kjo është për ju. Nuk kam shpesh momente epifanie, por ky rast u kthye në një të tillë. Ndërkohë që përpiqesha të kuptoja si e kisha […]

 • 10-A-thrilling-encounter

  Një takim emocionues

  E mbaj ende mend atë ditë. Ishte fillimi i viteve 80 dhe unë isha një adoleshente e ulur në ndenjësen e pasme të makinës sonë. Dikush në një semafor i dha prindërve të mi disa afishe të bukura me ngjyra për t’i lexuar, dhe shumë shpejt, ata m’i kaluan mua në ndenjësen e pasme.  Më […]

 • 11-you-are-priceless

  Ti Je i Paçmueshëm Për Mua

  Dashuria ime është pa kushte. Unë dhuroj dashuri pa dallim. I dhuroj dashuri atyre që s’e kanë dhe që janë të vështirë për t’u dashur. I dhuroj dashuri të trishtuarit dhe të vetmuarit. I dhuroj dashuri atyre që janë  në vështirësi dhe atyre që janë të humbur dhe të pështjelluar. Dashuria ime është e qëndrueshme, […]

 • 01-prince-peace2

  Princi i paqes

  Ndonjëherë, na duket sikur gjatë gjithë kohës bota po kthehet në një vend akoma më të errët dhe më të ftohtë. Kur dielli perëndon, ne kërkojmë disa rreze shprese. Ajo rreze shprese është aty. Dy mijëra vite më parë, mbi qytetin e Betlehemit, një yll i ri ndriçoi dhe një engjëll u tha një grup […]