Volumi 20.02 | Shkurt 2019

 • Thesari

  Vetëm Zoti e di pse vendosi kaq shumë nga produktet më të çmuara të kësaj bote në vende të paarritshme. Nëse e ka bërë për të na testuar vullnetin, për të parë deri ku jemi të gatshëm të shkojmë dhe çfarë çmimi duhet të paguajmë për t’i siguruar ato, funksionoi. Teksa kërkojnë për naftë poshtë […]

 • Teletransportim apo transformim

  Disa vite më parë, unë dhe një shoqja ime po udhëtonim natën me autobus për në një pjesë tjetër të Afrikës Jugore. Sistemuam çantat, vumë kufjet dhe e përgatitëm vetën për orën e gjata dhe të parehatshme që na prisnin. Para se të fillonte udhëtimi, mbaj mend që mendova “Sikur të ekzistonte teletransportimi dhe nuk […]

 • Dashuri në parking

  E dije që parkingjet në mesnatë mund të jenë shumë romantike? Po flas për romancën që përjetova me Jezusin teksa po bëja ecje në parking. Kisha nevojë të bëja ushtrime të përditshme dhe kisha vetëm dy mundësi: ose të shkoja në palestrën me kondicioner, ose të ecja në rrugët e ngrohta. Meqenëse ftohem lehtë, zgjodha […]

 • T’ia japësh Atij të gjitha pjesët

  Mendova se e kisha jetën në vijë. Kisha një bukur të dashur, katër fëmijë të mrekullueshëm dhe një jetë të përmbushur si punonjëse humanitare. Ishim shpërngulur në Indonezi për të punuar në një punishte strehë për fëmijët me paaftësi nën sponsorizimin e Këshillit Ndërkombëtar të Mirëqenies Sociale dhe po i shijonim vërtet përvojat tona. Megjithatë, […]

 • E vetmuar?

  Jam ulur në një shesh të vogël në Sarajevë. Disi kam pasur gjithmonë shtysën të kthehem këtu, në këtë vend, ku kam vuajtur shumë kohët e fundit. Kujtimet po më përmbytin mendjen. I kam sjellë dy djemtë e mi këtu kur ishin të vegjël për të vrapuar dhe luajtur me patina. Ata vraponin, luanin, garonin […]

 • Përcillja Tjetrit

  U mbështeta në ndenjësen time dhe prita të niseshim. Shpina më dhembte dhe gjymtyrët i kisha ende të mpira nga pesë orë udhëtim me makinë drejt aeroportit dhe dy orë transiti i parë për t’u kthyer në shtëpi. S’e kisha fare me qejf të udhëtoja edhe pesë orë të tjera në një ndenjëse të vogël […]

 • Dashura nuk shteron kurrë

  Shumica prej nesh janë të njohur me shprehjen “Dashuria nuk shteron kurrë.”1 Është e ilustruar në librat e fëmijëve. Është thurur në këngë, histori dhe poema. Me sa kam kujtesë, gjithmonë i kam njohur Shkrimet e Shenjta. Në vitet e rinisë së hershme, mendoja se dashuria ishte gjithmonë mjaftueshëm e fortë që unë të merrja atë […]

 • Malet Ruse

  Them se isha rreth 14 vjeç, kur pata përvojën time të parë me trenin e maleve ruse. Pse vallë po e bëj këtë?! Mbaj mend që mendoja, teksa vagoni im gumëzhinte në uljen e parë dhe isha i tmerruar. Më pas, filloi rrahja e përshpejtuar e zemrës nga uljet dhe ngritjet ekstreme pa vend qëndrimi, […]

 • Përralla e baterisë së vogël

  Unë dhe gruaja ime do të merrnim pjesë në një funeral në SHBA. Kishim marrë me qira një makinë dhe kishim dalë për të përfunduar disa punë. Unë, personalisht, desha të gjeja një dyqan që riparonin orë, ku mund të blija një bateri të re dhe të ndërroja baterinë e orës sime të vjetër të […]

 • Krijimi flet

  Unë dhe familja ime shkuam një herë me makinë deri në majë të Pikes Peak (Maja Pajks), kulmit më të lartë të Maleve Shkëmbore. Rreth 4300 metra mbi nivelin e detit, soditëm pamje befasuese të liqeneve që rriheshin nga era në majë të malit, strukturave shkëmbore, pyjeve dhe maleve të larta nga të gjitha anët. […]

 • Pa masë

  Mos mendo kurrë se jam larg teje. Mos mendo kurrë se do të lodhem prej teje. Unë nuk të gjykoj nga sa shumë do të arrish apo sa shumë vepra të mira bën. Unë nuk të krahasoj me të tjerët. Unë shikoj zemrën tënde dhe dashurinë që ke ti për Mua dhe të tjerët. Këto […]