Volumi 19.06 | Qershor 2018

 • Përgjigjja

  E keni pyetur ndonjëherë se pse duket sikur disa lutje nuk marrin përgjigje? A e keni pyetur ndonjëherë veten, njësoj si unë, se vetëm lutjet e tua nuk kanë marrë përgjigje? Duke qenë besimtar gjatë gjithë jetës time, jam lutur për vërtet shumë gjëra, dhe shpesh kam përjetuar zhgënjimin kur lutjet e mia nuk kanë […]

 • Zgjidhja e Xhovanës

  Pas katër vjetësh dhe një udhëtim 44 orësh me autobus, më në fund vizitova vajzën dhe dhëndrin tim dhe pashë mbesën time të vogël, Xhovana, për herë të parë. Ajo ma rrëmbeu zemrën në çast, ishte kaq e lezetshme, e zgjuar dhe aktive. Gjyshërit e tjerë do të më kuptojnë nëse them se mbesa ime […]

 • Të optimizosh lutjet

  Ka shumë raste kur lutemi për njerëzit dhe ata shërohen menjëherë ose brenda një kohe të shkurtër. Por gjithashtu përjetojmë situata ku lutemi për vuajtje shumë serioze në mënyrë të përsëritur për muaj dhe madje vite të tëra, dhe nuk i shohim ende rezultatet që kemi kërkuar. Atëherë, tundohemi të pyesim veten se çfarë ka […]

 • Pse është e rëndësishme të kalosh kohë kalosh kohë vetëm me Zotin?

  Të gjitha marrëdhëniet kanë nevojë për kohë. Një marrëdhënie me Zotin, goxha ndryshe nga marrëdhëniet e tjera në shumë mënyra, prapë ndjek rregullat e marrëdhënieve të tjera. Bibla është e mbushur plot me krahasime që na ndihmojnë të konceptojmë marrëdhënien tonë me Zotin. Për shembull, Krishti është përshkruar si dhëndri kurse Kisha përshkruhet si nusja. […]

 • Zgjidhja e problemeve me Zotin

  Në ditën e dytë të punës, mbikëqyrësi im i ri më dorëzoi laptopin e tij: “Unë kam nevojë për ju për të përmirësuar këtë në sistemin e fundit operativ të bazuar në Web.” Isha në një vend të huaj, i rrethuar nga bashkëpunëtorë që flasin një gjuhë të huaj, dhe si një teknik i ri […]

 • Sekretet e lutjes

  Në librin e tij Një Vit i Kaluar në Lutje(A Year of Living Prayerfully), Jared Brock përshkruan rrugëtimin e tij në mbarë botën në një mënyrë humoristike për të zbuluar dhe shqyrtuar si luten besimtarët e ndryshëm, praktikat, metodat, zakonet dhe stilet e tyre. Më shumë se përpilimin e një listë të teknikave, ai donte […]

 • Ankthi dhe deti i thellë blu

  U rrita përreth përrenjve, liqeneve dhe lumenjve, por kur isha gjashtëmbëdhjetë vjeçe, shkova në Atlantic City, Nju Xhersi, dhe pashë oqeanin për herë të parë. Nga rrugica prej druri mbi rërë, vazhdova rrugën në një skelë druri. Teksa valët e furishme u përplasën në drurët nën këmbët e mia, unë kapa pas parmakut, e tmerruar. […]

 • Ndonjëherë, s’ke nevojë për ndonjë mrekulli

  Unë nuk kam lindur qytetare e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Të fitosh të drejtën e qëndrimit aty është thjesht një proces. M’u desh të plotësoja grumbuj të mëdha formularësh, të kaloja orë të tëra në telefon me zyrtarë, të paguaja një shumë të majme, të jepja shenjat e gishtërinjve, dhe të bëja një intervistë […]

 • Rrethi i lutjes

  Zilja e telefonit tim ndërpreu xhiron time të qetë të mbrëmjes me makinë. Nga ana tjetër ishte një nga shoqet e mia të ngushta, “Maria, kam nevojë të lutesh për mua!” Kishte vetëm pak minuta kohë për të folur, por ishin mjaftueshëm për të më treguar gjërat plot stres që po ndodhnin në jetën e […]

 • Një i huaj në parking

  Po rrija në makinë brenda parkingut, duke marrë kohë për të menduar mbi ndryshimet në jetën dhe punën time. Ndihesha sikur kisha goditur ndonjë rrafshnaltë, dhe isha sinqerisht pak i shqetësuar. Papritur më doli një burrë në dritare. I shkurtër, i çrregullt, dhe me një pamje hareje pa kufi, ai më përshëndeti ngrohtë. Isha pak […]

 • Lutjet në nishan

  Kur dëshiron të shënjestrosh lutjet e tua në mënyrë që të arrish rezultatet mëtë mira, përpiqu të largosh gjithçka tjetër nga mendja. Ti mund ta bësh këtë kudo, kurdo, madje edhe në një vend të populluar publik, një aeroport të populluar, teksa udhëton me një autobus ose tregon, kudo qëllon të jesh. Thjesht ndalo për […]