Volumi 19.06 | Qershor 2018

 • Çohu dhe vihu në lëvizje

  Jam i sigurt që një pjesë e madhe nga ne e shohin Nënë Terezën dhe njerëzit si ajo dhe mendojnë se nuk mund të jemi kurrë ai ata; nuk mund të jemi kurrë aq engjëllorë dhe të kemi një ndikim kaq të madh në jetët e shumë njerëzve. Ndoshta jo, por tragjedia është kjo, sepse […]

 • Një vëlla i madh

  Një ditë kur isha nëntë vjeçe, unë dhe vëllai im i madh shkuan për të notuar. Unë nuk kisha mësuar ende të notoja siç duhet dhe dija vetëm pak not qeni dhe të shtrihesha në shpinë. Vëllai im i madh ishte një notar i shkëlqyer, pikërisht kjo qe arsyeja pse prindërit e mi e dërguan […]

 • Perceptimet

  Kur më pushton ndjesia e lodhjes, ngaqë kam shumë punë, më ndihmon që të ndaloj herë pas here për disa minuta dhe ta lejoj mendjen dhe zemrën time të qetësohen. Ndonjëherë, dal jashtë në ballkon, ose ulem në karrigen time afër dyerve të mëdha prej xhami dhe çlodh sytë duke parë bukuritë që mbushin pamjen […]

 • Zinxhiri i faljes

  Më kanë mahnitur gjithmonë njerëzit që mund të falin. Kur isha fëmijë, kisha një shok në shkollë, i cili nuk i kthehej të tjerëve, kur ata talleshin me sjelljet e tij të çuditshme dhe me fytyrën e tij me puçrra. Më vonë, mua m’u desh të mësoja të falja kur i dashuri im më la […]

 • Tigani i djegur

  As retë e errëta dhe acari i erës së akullt jashtë nuk dukesh aq të rrahura nga era dhe aq të ftohta sa zemra ime. Teksa mora një tigan të thellë nga dollapi, e mbusha me ujë, hodha fasule të thara në të dhe ndeza sobën, mendja ime shëtiste, duke ripërshkuar ngjarjen e javëve dhe […]

 • Ç’më mësoi Agari

  Dija pak se kush ishte Agari nga disa ilustrime të Biblës që kisha lexuar kur isha fëmijë. Por këtë vit, pasi vendosa të lexoj Biblën faqe më faqe, u hasa me historinë e saj me perspektiva të reja mbi dashurinë e Zotit për secilin prej nesh. Agari ishte shërbëtorja egjiptiane e Sarajit, gruas së Abramit.1 Ajo […]

 • Dashuria e Zotit

  Zoti, Perëndia yt, në mes teje është i fuqishmi që shpëton. Ai do të mbushet me gëzim për ty, në dashurinë e tij do qëndrojë në heshtje, do të gëzohet për ty me britma gëzimi.— Sofonia 3:17 NLT Sepse unë jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjëjt, as pushtetet, as fuqia dhe […]

 • Unë jam i famshmi i Zotit

  Vajza ime Kristen është e famshme. Ka qenë qëkur ka lindur. Unë dhe gruaja ime ndjekim çdo lëvizje të saj dhe dokumentojmë humorin, fytyrën dhe veprimet e saj. Ne flasim shumë për të dhe ndajmë histori rreth zakoneve të saj të çuditshme apo shijeve më të fundit. I japim asaj mbështetje dhe përkujdes, dhe bëjmë […]

 • Ktheja nderin dikujt tjetër

  Kohët e fundit kam lexuar për lëvizjen “Pay It Forward.” Ajo që më bëri më shumë përshtypje është sa e thjesht është filozofia e tyre. Prapë shpesh është vështirë të jesh altruist dhe të bësh diçka për dikë vetëm sepse të ka ndihmuar, apo sepse ti do që të vazhdojë cikli. Shumë herë në jetën […]

 • Të tregosh ndjeshmëri

  Po shikoja një intervistë të dielën e shkuar dhe të ftuarit i bënë një pyetje, “Cila është nevoja më e madhe sot në botë?” Pa nguruar, ai u përgjigj, “Ndjeshmëria. Bota ka më shumë nevojë për ndjeshmëri.” Unë, me shumë gjasa, do të isha përgjigjur pa u menduar se bota ka më shumë nevojë për […]

 • Më do dhe më vlerëson

  Kur e pyetën cilat ishin urdhëresat më të mëdha të Zotit, Jezusi u përgjigj “Duaje Zotin, Perëndinë tënde me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd dhe me gjithë mendjen tënde [dhe] duaje të afërmin tënd porsi vetveten. Nga këto dy urdhërime varet i tërë ligji dhe profetët.”1 Mesa duket ai e dinte se duke […]

 • Ti më intereson

  Të njoh, Të shoh dhe interesohem për ty. Më interesojnë thyerjet e tua të zemrës. Më intereson si ndihesh. Më intereson se çfarë mendon. Më interesojnë vështirësitë dhe pengesat me të cilat po përballesh. Më interesojnë fëmijët e tu. Më interesojnë pikëllimet e tua. Më intereson lufta jote me financat. Më intereson situata në shtëpinë […]