Volumi 19.02 | Shkurt 2018

 • Gostia e Zotit

  S’mbaj mend ta kem hasur këtë varg, deri para disa ditësh. Të paktën, nuk më kishte dalë para në këtë mënyrë. Mbase, ngaqë libri i profetit Sofonia është një nga kodet më pak të njohura të Biblës: “Zoti, Perëndia yt, në mes teje është i fuqishmi që shpëton. Ai do të mbushet me gëzim për […]

 • Një takim miqësie

  Dita ime fillon gjithmonë duke i bërë xhiron e mëngjesit qenushes sime qimedredhur, një aktivitet që është shumë i rëndësishëm në listën e saj të prioriteteve. Ne ndjekim gjithmonë një trajektore të rregullt, për të cilën na duhen rreth 10 minuta. Ndërkohë që shëtisim këtë mëngjes korriku, kujtohem që na kanë mbaruar portokajtë, kështu që, […]

 • Të filloj ta njoh Jezusin

  Jam rritur në një familje të krishterë, por kur isha adoleshente, ndihesha e tronditur nga problemet e botës, të cilat më bënë të lëkundesha në besimin tim. Megjithatë, kur isha tetëmbëdhjetë vjeç, i dashuri im qe një besimtar i përkushtuar. Ne herë pas here diskutonim mbi besimin dhe ai ishte aq i sinqertë saqë fillova […]

 • Një ngjitje në mal, që më shëroi

  “Nëse mund ta ngjisim këtë mal, s’ka gjë të cilën s’mund ta kalojmë së bashku!” Mbaj mend babin që përpiqej të buzëqeshte dhe të na jepte zemër teksa tregonte me shenjë një mal shkëmbor rreth 30 metra larg nga autostrada. Isha 13 vjeç dhe bashke me babin dhe vëllanë e madh po udhëtonim përmes shkretëtirave […]

 • Stinët e jetës

  Grupi ynë i teatrit interpreton rregullisht një skeç dinamik bazuar në një monolog të një vepre të Shekspirit  Ashtu siç ju pëlqen, ku ai përmbledh stinët e jetëve tona në shtatë faza: foshnja qaramane, nxënësi plëngprishës, i dashuri i djegur, ushtari i ashpër, gjyqtari i mençur, burri i moshuar dhe më në fund, vdekja. Shekspirit […]

 • Në ndjekje të pasioneve

  Mua më pëlqen të ushtrohem dhe gjithashtu më pëlqen shumë ushqimi! Të gatuaj një vakt të mirë më përmbush dhe më bën jashtëzakonisht të lumtur, dhe shpesh lexoja libra gatimi si të ishin romane. Kështu që, duke parë sa e apasionuar jam për ushqimin dhe mbajtjen e trupit në formë, dhe duke parë gjithë videot […]

 • Drekat e lutjeve

  Kur isha në semestrin e dytë të vitit tim të parë të universitetit, unë dhe disa shokë të krishterë, që i kisha në klasë, nisëm të shqetësoheshim se besimi ynë po humbte, mes detyrave, miqve, klubeve dhe aktiviteteve tona të preferuara. Nuk donim që besimi të ishte vetëm një aktivitet fundjave dhe më pas, e […]

 • Orari i Zotit

  Nëse, si unë, keni shkuar në një dyqan vetëm për të zbuluar që e keni keqlexuar tabelën e tyre “Orari” dhe keni përfunduar duke parë ngrysur dyert e mbyllura, kjo është për ju. Nuk kam shpesh momente epifanie, por ky rast u kthye në një të tillë. Ndërkohë që përpiqesha të kuptoja si e kisha […]

 • Një takim emocionues

  E mbaj ende mend atë ditë. Ishte fillimi i viteve 80 dhe unë isha një adoleshente e ulur në ndenjësen e pasme të makinës sonë. Dikush në një semafor i dha prindërve të mi disa afishe të bukura me ngjyra për t’i lexuar, dhe shumë shpejt, ata m’i kaluan mua në ndenjësen e pasme.  Më […]

 • Ti je i paçmueshëm për Mua

  Dashuria ime është pa kushte. Unë dhuroj dashuri pa dallim. I dhuroj dashuri atyre që s’e kanë dhe që janë të vështirë për t’u dashur. I dhuroj dashuri të trishtuarit dhe të vetmuarit. I dhuroj dashuri atyre që janë  në vështirësi dhe atyre që janë të humbur dhe të pështjelluar. Dashuria ime është e qëndrueshme, […]