Volumi 18.08 | Gusht 2017

 • Sekreti

  Të jetosh një jetë të krishterë në botën e sotme intriguese dhe komplekse mund të duket goxha e vështirë. Shumë gjëra kërkojnë vëmendjen tonë çast pas çasti. Shumë prej tyre nuk janë të këqija, por marrin kohën tonë dhe na pengojnë të ushqejmë besimin tonë. Po përsëri ne të gjithë njohim njerëz që duket se […]

 • Të ndjekësh heronjtë

  Isha dhjetë vjeçe kur dëgjova fillimisht për Albert Schweitzer, dhe u befasova vërtet nga përkushtimi i tij, aq sa fillova të mendoja për t’u bërë mjeke si ai dhe të ndiqja hapat e tij në Afrikë. Ato ishin ditët, kur në mënyrë që të mësoja më shumë rreth diçkaje apo dikujt, duhet të lexoje libra, […]

 • Pamja e jashtme dhe piktura e madhe

  Ndiheni ndonjëherë sikur keni dështuar? Gjërat nuk kanë shkuar në mënyrën që mendonit se duhet të kishin shkuar apo mënyrën si ju donit? Pritshmëritë tuaja janë zhgënjyer, qëllimet tuaja nuk janë arritur? E po, më lejoni t’ju tregoj rreth një njeri që ndiente se kishte dështuar. Ai ishte shëndetlig, shpesh binte në depresion deri në […]

 • Edi dhe vathi

  Ndonjëherë, heronjtë më të mëdhenj janë në fakt, të vegjlit e palavdëruar që  jetojnë jetën e tyre me kurajë të qetë. Me shembullin e tyre, ata lënë gjurmë që nuk fshihen. Edi është njëri prej tyre. Çdo të shtunë në mëngjes, unë punoj vullnetare në pavijonin e fëmijëve të një qendre ku trajtohet sëmundja e […]

 • Është lufta ime

  Fabula e filmit Shenandoah është vendosur gjatë Luftës Civile në Amerikë. Është një histori prekëse e një familjeje jugore të shfaqur në konfliktin e ditës. Patriarku i familjes, Çarli Andërson, vazhdimisht ndalon djemtë e tij, që duan t’i bashkohen luftës. Çarli do të mbajë qëndrim neutral dhe të mos përfshihet derisa lufta të prekë vërtet familjen e […]

 • Dy jetë për t’u imituar

  Gjyshja ime Sabina ishte një shenjtore, që unë pata privilegjin ta njihja personalisht. Ajo nuk kishte certifikatë lindjeje, por shkoi në shkollë mjaftueshëm të mësonte të lexonte mirë. Ajo e lexonte Biblën e saj çdo ditë dhe asnjëherë nuk humbiste asnjë meshë të diele. Ajo ishte e mirë dhe e sjellshme, por kurrë nuk humbiste […]

 • Ji i mirë!

  Trajtoji të gjithë me mirësjellje, edhe ata që janë të pasjellshëm me ty, jo sepse ata janë të mirë, por sepse je ti. —Autor i panjohur Jeta është e shkurtër, por ka gjithmonë kohë për mirësjellje. — Ralph Waldo Emerson (1803–1882) Të sigurojë para nuk është puna e një njeriu: të kultivojë mirësi është një pjesë […]

 • Besim olimpik

  Lojërat Olimpike 2016 të verës që u mbajtën në Rio de Zhaneiro, në Brazil, patën disa momente vërtet emocionuese. Atletë nga 28 sporte dhe 41 disiplina na mahnitën me talentet, guximin, këmbënguljen dhe fuqinë e tyre fizike dhe mendore. Por për mendimin tim, ishte një aspekt tjetër i këtyre konkurseve olimpike që ndriçuan më fort […]

 • Heronjtë e palëvduar

  Vetëm Zoti është i vetëdijshëm për numrin e madh të veprave heroike që bëhen çdo ditë. Nëse do t’u jepeshin stema të gjithëve, nuk do të kishte mjaftueshëm hapësirë në të gjithë muret e botës! Ndoshta, këtë kishte ndërmend bashkëshorti im Majkëlli kur shkroi këtë këngë për të çmuar heronjtë e palëvduar. Të pashë kur […]

 • Çfarë ka rëndësi vërtet

  Ëndërrova se më kishin ftuar në një banket luksoz. Gjithçka përreth meje ndriçonte nga madhështia dhe shkëlqimi.  Kupat e kristalit ishin mbushur me verërat më të mira dhe aty gjeje të gjitha pjatat e mia të preferuara. Më pas, jepej urdhri, “Ha dhe ji i lumtur.” Ndaj, unë hëngra dhe isha e lumtur. Në kohën […]

 • Prania ime

  Unë jam gjithmonë me ty, gati dhe i gatshëm për të ndihmuar, udhëhequr, ngushëlluar, dashur, shëruar dhe siguruar gjëra për ty. Unë dua të Më përfshish në çdo fushë të jetës tënde. Nuk ta kërkoj këtë sepse dua të të shfrytëzoj apo të të kontrolloj, por sepse të dua. Dua të të siguroj gjithçka, të […]