Volumi 18.06 | Qershor 2017

 • Kapitali dhe interesat

  Gjatë kohës kur po punoja për këtë numër, u hasa me një histori frymëzuese mbi dy njerëz të mrekullueshëm të Zotit. Do të më pëlqente ta ndaja atë me ju. Charles Spurgeon, evangjelisti i famshëm, dhe George Müller, hajduti i konvertuar në të krishterë, që themeluan dhe drejtuan pesë jetimore jetuan në Anglinë e shekullit […]

 • Monedha më e vogël në botë

  Fiks para se të nisesha për në Indi, ku do të kaloja disa vite si vullnetare, një shoqe më dha një dhuratë shumë origjinale, dhe sipas meje, të dobishme. “Jam pak e shqetësuar për ty,” i tha ajo në mirëbesim. “Ti po shkon në një vend të vështirë dhe kjo mund të të hyjë në […]

 • Të pasur apo të varfër

  Apostulli Paul iu referua çështjes së pasurisë në 1 Timoteut 6:8–10: “Por, kur kemi çfarë të hamë dhe të veshim, të jemi të kënaqur me kaq. Por ata që dëshirojnë të pasurohen, bien në tundim, në lak dhe në shumë pasione të paarsyeshme dhe të dëmshme, që i plandosin njerëzit në rrënim dhe shkatërrim. Sepse […]

 • Të luash rolin e Zotit

  Kam dëshiruar gjithmonë të kem një kamion plot me para, të cilat t’i përdorja për të ndihmuar të tjerët. Shumë njerëz që njoh kanë nevojë për ndihmë financiare për një gjë apo tjetër, dhe do të ishte mrekulli të kisha mjetet t’i ndihmoja. Ëndërroj të vij një ditë dhe t’u jap shumë para të thata […]

 • Ku është thesari yt?

  Kur isha fëmijë, më pëlqente shumë të vizitoja shtëpinë e vogël në mal të gjyshes sime, Sabinës. Teze Lota jetonte ngjitur, kështu që, unë dhe motrat e mia i kalonim ditët duke eksploruar me kushërinjtë tanë, duke shkuar te ujëvara, duke notuar në lumin që rridhte në pjesën e pasme të pronës, apo duke ngjitur […]

 • Investim qiellor

  Në moshën time, zakonisht njerëzit fillojnë të mendojnë seriozisht për të ardhmen e tyre. Përveç fëmijëve, karrierës, dhe sistemimit të jetesës, temave të planifikimit të pensionit dhe investimeve të kapitalit tentojnë të diskutohen. Ka shumë mundësi të ndryshme për të zgjedhur nga investimet financiare dhe s’është e thjeshtë për t’u vendosur, duke qenë se në […]

 • Të largohesh nga mentaliteti i botës së parë

  Thuajse çdo ditë, më vjen ndërmend mendimi sa e lumtur jam që punoj këtu ku punoj. Jam mësuese në një shkollë brenda qytetit që i shërben familjeve nga e gjithë bota. Punoj në bibliotekë, ku është normale të shohësh, në çdo tavolinë një grup prej katër studentësh duke punuar së bashku, të cilët përfaqësojnë katër […]

 • Nuk kam humbur kurrë duke dhënë!

  Në vitet e para të aktivitetit tim të biznesit, besoja se paraja ishte gjithçka. Kur gruaja ime ankohej se s’kishte mjaftueshëm dashuri në martesën tonë, unë i përgjigjesha se dashuria s’na i mbushte tryezën me ushqim. Duke qenë se besoja se gjërat materiale ishin gjithçka, nuk besoja te Zoti apo dhuratat e Tij. Kjo ndryshoi […]

 • Të fitosh duke dhënë

  Të japësh është më e thjeshtë ta thuash se sa ta bësh. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur në të përfshihet sakrifica. Nga ana tjetër, Bibla tregon se Zoti e nderon shumë këtë lloj dhënieje.. “Dhe Jezusi u ul përballë arkës së thesarit dhe vërente se njerëzit hidhnin aty denar, shumë të pasur hidhnin shumë. […]

 • Viti im pa rroba

  E po, jo në kuptimin e parë të fjalës. Mund t’jua shpjegoj. Në fillim të vitit të shkuar, bëra një premtim të mos blija më rroba apo këpucë të reja atë vitë. Kisha një sërë arsyesh për këtë: Nuk më duheshin këpucë dhe rroba të tjera. Nuk jam nga personat e varur pas blerjeve dhe […]

 • Thyeje në rast emergjence

  Kohët e fundit dy miq të mitë më kontaktuan për të më vënë në dijeni se disa ngjarje të mëdha po ndodhnin në jetën e tyre. Së pari, më telefonoi Ina për të më thënë se vajzës së saj i kishte dalë testi pozitiv pasi kishte qenë e shëruar nga leukemia për tre vite. Ajo […]

 • Përralla e dy vëllezërve

  Sipas legjendës, ka qenë dikur një kishë që kishte një kryemurg shumë bujar. Asnjë lypës nuk ishte dëbuar ndonjëherë, dhe ai i jepte gjithçka që mundej nevojtarëve. Gjëja e çuditshme është se sa më shumë jepte, aq më shumë dukej se pasurohej kisha. Kur kryemurgu plak vdiq, u zëvendësia me një të ri, i cili […]