Volumi 18.04 | Prill 2017

 • Krishterimi në Veprim

  Një dimër, disa vite më parë, unë dhe një grup miqsh po udhëtonim me një fugon në një rrugë malore  në SHBA-në jugore. Kishte rënë muzgu një mbrëmje të premteje, dhe po i drejtoheshim një resorti skish që ndodhej vetëm disa orë larg. Thuajse arritëm, kur dikush na ndaloi afër tabelës “stop” dhe ia bëri […]

 • Çdo gjë do të dalë mirë

  Ndërkohë që po lundroja në internet, rastësisht më doli para një test “Botëkuptimi Pozitiv”. Unë e konsideroj veten një person goxha pozitiv. Gjithmonë ka vend për t’u përmirësuar, por isha kureshtar të dija a kisha të drejtë. Meqenëse testi do të më merrte vetëm disa minuta kohë, i plotësova përgjigjet. Kur u shfaq rezultati, nuk […]

 • Më i hidhur apo më i mirë

  Çdokush ka kaluar kohë në të shkuarën e vet, të cilat i kujtojnë si “netë të errëta”. Tragjedi apo vështirësi që ishin përtej kontrollit të tyre dhe ndonjëherë rezultati i drejtpërdrejtë ishte zgjedhja e gabuar apo veprime të pa-kërkuara. Mënyra si njerëzit reagojnë ndaj atyre gabimeve mund të përcaktojë nëse bëhen më të hidhur apo […]

 • I dobët, por përsëri i fortë

  Nëntë vite më parë, iu nënshtrova një operacioni që më ndryshoi jetën. Kur shkova më nxitim në spital me dhimbje të tmerrshme në anën e djathtë pjesën e poshtme të abdomenit, testet treguan se një cist i madh ovarial kishte plasur, duke kërkuar ndërhyrje të menjëherë kirurgjikale. Kirurgu im më siguroi se do ta merrja […]

 • Një dhuratë për dy vëllezër

  A keni dashur ndonjëherë të ndihmoni dikë apo dëshironi të bëni një ndryshim në botë, vetëm që qëllimet tuaja të mira të shkatërrohen nga mendimet se pse përpjekjet tuaja nuk do të funksiononin? Një rast i tillë ndodhi verën e kaluar, kur unë dhe gruaja ime ndaluam të hanim në një restorant ushqimesh të shpejta […]

 • Filli i artë

  Para se të nisja ditën duke bërë gjërat e një liste të gjatë porosish, ndalova për gjysmë ore leximi përkushtimi, lutjesh dhe reflektimi. Bibla ime u hap te kapitulli 11 i Hebrenjve, i cili quhet gjithashtu edhe Kapitulli i Besimit. Kur lexoja si besimi, përmes mrekullive të pabesueshme, kishte punuar mes epokave, kuptova se shumë […]

 • Në mes të zjarrit

  Shadraku, Meshaku, Abednego, dhe shoku i tyre, Danieli, ishin katër djem të rinj të cilët do të kishin kaluar pa u vënë re, po të mos ishte për disa gjëra të jashtëzakonshme që ndodhën në jetët e tyre. Historia fillon rreth 500 vite para Krishtit, kur Nebukadnetsari, mbreti i Perandorisë Babilone i mori këta të […]

 • Ndiq melodinë

  Te The Sound of Music [[Robert Wise. 20th Century Fox, 1965.]], nëna murgesha i tha Fraulein Marias, kandidates rebele për murgeshë, të largohej nga manastiri për të ndihmuar një familje të madhe pa nënë. Kur ajo kundërshtoi, nëna murgeshë e pyeti, “Cila është gjëja më e rëndësishme që ke mësuar gjatë kohës që ke qenë […]

 • Një mësim nga Bo

  Bo ishte labradori ynë i artë, të cilit i pëlqente shumë të notonte në pishinën tonë. Ai jetonte për t’u ushtruar dhe pishina ishte toka e tij. Një ditë, im bir po mësonte zhytje të reja dhe provoi pluskimin e njeriut të vdekur. Bo vendosi se djaloshi i tij ishte në rrezik dhe u hodh […]

 • Faqja tjetër e Pashkëve

  Po mendoja për pashkët natën e shkuar, kur më erdhi një varg ndërmend: “Ai nuk e la shpirtin tim në ferr.” Më tingëlloi si një pjesë Bible, por nuk isha e sigurt. As nuk isha e sigurt nëse shkrimtari i referohej Jezusit. Do të më pëlqente të thosha se nxora Biblën dhe e shfletova te […]

 • Po sikur?

  Mahatma Gandi (1869–1948) citoi, “E di që askush nuk ka bërë më shumë për njerëzimin se Jezusi.” Shumica e botës, të krishterë a jo, do të binin dakord. Por a keni marrë në konsideratë se bota nuk do të kishte ndryshuar për më mirë, nëse dishepujt e Jezusit nuk do t’u kishin thënë të tjerëve […]

 • Burri me të bardha

  Sapo kishim mbaruar një program për 300 të burgosur adoleshentë te qendra e riedukimit në Indinë veriore, dhe shumë prej djemve u mblodhën përreth nesh. Tema e programit tonë atë ditë qe rëndësia e besimit përballë vështirësive. Ishte një temë me të cilën ata ndiheshin të identifikuar, veçanërisht me pjesën e vështirësive. Më kapi syri […]