Volumi 18.02 | Shkurt 2017

 • Çfarë është suksesi?

  Për të krishterët, suksesi nuk mund të çmohet vetëm nga paratë. Nuk bëhet fjalë të bëhesh njeriu më i famshëm apo më i pasur, por të përdorësh talentet që Zoti na ka dhënë për të shfrytëzuar aftësitë tona më të mira.1 Personi që jep gjithçka nga vetja, është ai që është vërtet i suksesshëm. Si […]

 • Rrugëdalja 

  Në një episod  origjinal të vitit 1968 së Star Trek-ut, stafi i anijes së njohur kozmike Enterprise takon specie ndër-galaktike, jetët e të cilave kanë një ritëm shumë më të shpejtë se analogët e tyre njerëz. Por vuanin një çmim. “Në këtë nivel, ata dëmtoheshin me lehtësi,” vuri re kapiteni Kërk, “sikur jetesa e përshpejtuar […]

 • Vetëm bëje!

  Çdo ditë, kur shkelni jashtë dere për të shkuar në punë apo në një takim, ose për të çuar fëmijët në shkollë apo në park, ose kur jeni në shtëpi duke punuar, gatuar apo pastruar, nëse luteni duke bërë këto aktivitete, ju shkoni “në treg,” që të flisni, dhe duhet të merrni me vete një […]

 • Shpejto, ngadalëso

  Librat në raft kanë tituj të ngjashëm: Ngadalësojmë Jetën Moderne, Kultura e Nxitimit, T’i Vendosim Çmim Shpejtësisë… Shumica bie dakord se jeta bashkëkohore jetohet në korsinë e shpejtësisë, dhe ne po luftojmë pasojat në formën e stresit dhe sëmundjeve të tjera. Mund të duket sikur jeta ishte më e thjeshtë njëqind vite më parë, por […]

 • 10 këshilla për të shkëlqyer në punë

  Ne e ndërtojmë punën tonë me qëndrimet dhe veprimet që bëjmë ditë pas dite. Ja disa mendime që duhet t’i kemi parasysh për të shkëlqyer në punët tona. Bëj punë vullnetare. Në përrallën e vjetër të folklorit të “Pula e Vogël e Kuqe”, ajo donte të bënte bukë, ndaj i kërkoi kafshëve në oborrin e […]

 • Kur puna është lojë

  Në daç besojeni a jo, fëmijëve të vegjël u pëlqen të ndihmojnë. Është e vërtetë! Fëmijët në të vërtetë e shijojnë dhe ndihen krenarë që japin ndihmë deri në momentin që “mësohen” ndryshe. Vetëm kur dëgjojnë prindërit e tyre apo motrat e vëllezërit më të mëdhenj të ankohen për “më duhet të bëj” këtë apo […]

 • Këshilltari

  Unë jam një perfeksioniste. Më pëlqen t’i bëj gjërat mirë dhe me themel, nuk ka rëndësi sa kohë më merr. Në vendimmarrjen time, kam arritur të vë re se motivimi im më i madh është të shmang bërjen e gabimeve. Unë përpiqem të sigurohem që puna ime dhe vendimet e mia personale janë aq të […]

 • Pothuajse një martesë

  Për thuajse 20 vite, kam qenë me të njëjtën skuadër, duke drejtuar një OJQ në Ish-Jugosllavi. “Një martesë!” kanë komentuar disa njerëz. Po, në njëfarë mënyre është e tillë. Kërkon shumë nga vetitë dhe zgjedhjet që kërkon një martesë. Kur filluam fillimisht, ne ishim… e po, shumë më të rinj. Emocionet e sfidës, nevoja e […]

 • Të rimarrësh kontrollin

  Ka kaq shumë gjëra që duhet të bëni çdo ditë, aq shumë gjëra që ju doni të bëni, dhe aq shumë që të tjerët presin nga ju. Ju ndiheni të tërhequr nga të gjitha drejtimet. Presioni. Tensioni, Ankthi. A do të ndalojnë ndonjëherë? Nuk do të ndalojë vetë, por ju mund të prishni ciklin. Ju […]