2017

 • Princi i paqes

  Ndonjëherë, na duket sikur gjatë gjithë kohës bota po kthehet në një vend akoma më të errët dhe më të ftohtë. Kur dielli perëndon, ne kërkojmë disa rreze shprese. Ajo rreze shprese është aty. Dy mijëra vite më parë, mbi qytetin e Betlehemit, një yll i ri ndriçoi dhe një engjëll u tha një grup […]

 • Drita e Krishtlindjes

  Isha mbledhur me miqtë në dhomën e ndenjjes, që ishte plot me dekorime Krishtlindjeje. Ka meze dhe pije freskuese në tryezë, dhe ne po këndojmë këngët e Krishtlindjeve së bashku. Ka organizim tjetër më tipik? Por unë jetoj në Azinë juglindore dhe isha e rrethuar nga miq vendas dhe po përpiqesha të këndoja këngën “Natë […]

 • Drita që zgjat përgjithmonë 

  Krishtlindjen kur isha gjashtë vjeç, mësova një poezi të titulluar “Ku Lindi Jezusi.” Poezia rrëfen historinë e tre djemve që shkuan të shikonin Jezusin. Njëri ishte i verbër, tjetri shurdh, kurse i treti ishte i gjymtuar. Pavarësisht të metave të tyre fizike, ata e ndihmuan njëri-tjetrin për të shkuar në koritën, ku lindi Jezusi. Më […]

 • Vazhdimi i Krishtlindjes

  Ungjilli i Gjonit nuk tregon historinë e lindjes së Krishtit, por na tregon ngjarjet, historinë që paraprin atë që na thonë tregimet e lindjes. Ky Ungjill nga kthen në fillimet, para se të ekzistonte bota jonë dhe na tregon diçka mbi Shpëtimtarin tonë, që ishte e vërtetë para lindjes së Tij në tokë në Betlehem […]

 • Një pemë e vërtetë 

  Ne fëmijët kemi dashur gjithmonë një pemë të vërtetë Krishtlindjeje, të gjatë, të dekoruar bukur, siç e kishin familjet e tjera. Duhet të kishte drita “që këndonin”, xhingla argjendi dhe zbukurime xhami që mbushnin degët e mbuluara nga bora. Dhe sigurisht, hapësira poshtë saj, duhet të ishte e tejet mbushur me dhurata. Por edhe me […]

 • Krishtlindja është për fëmijët

  Në zemër të Krishtlindjes është Fëmija i Betlehemit, i cili lindi në këtë botë armiqësore, shpesh herë të ftohtë, për të na ngrohur me dashurinë qiellore të Atit të Tij. Ishte një fëmijë, i cili filloi festimet e para të Krishtlindjes, dhe janë fëmijët ata që e mbajnë këtë festë gjallë në mënyrën e tyre. […]

 • Ëmbëlsirë Krishtlindjeje 

  Krishtlindja po afrohet, dhe unë kam menduar mbi dritat shumëngjyrëshe, pemët e Krishtlindjes, dhuratat, këngët e Krishtlindjes, zilet e kishës, dhe mbi më të rëndësishmen, mbi lindjen e Shpëtimtarit tonë, Jezu Krishtit. Dhe për arsye të panjohura, kam menduar për ëmbëlsirën shumëngjyrëshe në formën e fjongos, pikat e çokollatës, kallam sheqeri, qershi të mbuluara me […]

 • Yjet këngëtarë

  Kur fëmijët e mi ishin të vegjël, ne lexuam një material rreth një tradite të vjetër, që ekzistonte në shumë pjesë të Evropës, që nga mesjeta. Grupe të tëra fëmijësh dhe të rinjsh shkonin shtëpi më shtëpi duke kënduar këngët e Krishtlindjes dhe ndonjëherë mblidhnin kontribute për qëllim bamirësie. Kështu që, edhe ne filluam ta […]

 • Net të heshtura

  I lodhshëm. Ky ka qenë përkufizimi im për dhjetorin. Po, e di që kjo fjalë nuk e përcjell mrekullinë e vërtetë të sezonit. Por ditët janë të vështira dhe të gjata, si dhe në këtë periudhë të vitit, unë kam 300 punë më tepër për të bërë. Do të doja që viti të mos kalonte […]

 • Prova e fundit

  Sa shpejt erdhi përsëri Krishtlindja! Ditët, javët dhe muajt kalojnë shpejt dhe unë befasohem dhe jap dorëheqjen mbi faktin që erdhi një sezon tjetër Krishtlindjeje. Jo se nuk më pëlqen Krishtlindja! Më pëlqejnë shumë këngët e bukur familjare, ngazëllimi ngjitës, dhe aftësia për t’i uruar si miqve dhe të huajve t’ia kalojnë mirë pa hatër […]

 • Pse erdha në tokë?

  Kur zbrita në tokë Ditën e Krishtlindjes, nuk e bëra për të marrë pjesë në festë apo për të marrë dhurata nga miqtë. Nuk ishte pjesë e një ekskursioni shkollor, apo të fitoja një marrëveshje të mirë. Çfarë mund të kisha dashur tjetër, duke pasur tashme botën në majat e gishtërinjve të Mia? E po, […]