Volumi 17.10 | Tetor 2016

 • Gur gur bëhet kala

  Një nga pyetjet që të fut në mendime, është “Ç’lidhje ka Zoti me kohën?” Bibla bën më të mirën të na japë perspektivën e Zotit. “Por, shumë të dashur, mos harroni këtë gjë: se për Zotin një ditë është si një mijë vjet,” shpjegon ai , “dhe një mijë vjet si një ditë.”1 Marrëdhënia jonë […]

 • Një filxhan kafe

  Zbulova se ditët që i filloj me Zotin janë më të mirat. Ai është si një kafe e mirë: marr frymë thellë nga aroma e saj, ndiej shijen, shijoj ngrohtësinë e saj në një mëngjes të ftohtë, dhe lë mirësinë të më shtyjë me vrull drejt ditës. E bëj zgjimin në mëngjes, si diçka të […]

 • Dubli një, dubli dy

  Dubli një Të dëgjoja gërvishtjen e llamarinës kur po ecja mbrapsht në vend-parkimin tim, pothuajse më ngriu gjakun. E kisha me nxitim dhe e pashë nxitimthi parkingun para se të hipja në timon, por disi nuk e vura re një kamion që ishte parkuar në një vend të pazakontë. Me shpejtësi dola nga makina për […]

 • Ylli i vogël i bardhë

  Një tjetër ditë e lodhshme dhe stresuese, më në fund mbaroi. Indinjata dhe lodhja më rëndonin pa masë, një kombinim bezdie e krijuar nga kompjuteri im acarues, qielli i zymtë me shi të imët dhe erërat e freskëta, zemërimi për djegien e pulës së darkës dhe dhjetëra bela të tjera. Pas darkës me pulën e […]

 • Zgjedhja e një fëmije

  Ishte viti 1996, dhe familja jonë sapo ishte shpërngulur nga siguria e Italisë në Kroacinë e pas-luftës, ende të trazuar dhe të paqëndrueshme, u vendosëm në një apartament të madh në periferi të Rijekës. Fqinjët tanë, një përzierje azil-kërkuesish, vejanësh, dhe të afërmish të moshuar që kujdesen për fëmijët, prindërit e të cilëve kishin vdekur […]

 • Përgjithmonë fusha luleshtrydhesh

  Thuhet se jeta jonë varet nga katër vendime kryesore që na shtyjnë ne të bëhemi ata që jemi: karriera që zgjedhim, njeriu që martohemi, miqtë që zëmë, dhe në çfarë besojmë. Do të thoja se në çfarë besojmë është më e rëndësishmja nga të katërta, duke qenë se kjo do të ndikonte shumë se çfarë […]

 • Zhurmat në kuzhinë

  Mund të më dëgjoni duke përplasur enët në kuzhinë. Duke përplasur dyert dhe duke kërcitur qelqurinat, kur me nxitim marr enët nga vendet e tyre. Duke kërcitur me zhurmë, e vë ibrikun në sobë. Mami është në kuzhinë dhe të gjithë e dinë që duhet të rrinë jashtë saj, derisa të mbaroj punë. Sigurisht që, […]

 • Sfida 60-minutëshe

  Lexova një artikull interesant vetë-ndihmues që titullohej “Merr Frerët e Jetës Tënde Brenda një Ore,”1 Nga Anna Rich. M’u përshtat sepse këshillat ishin të thjeshta, të qarta, praktike dhe vënia në praktikë realizohej vërtet brenda një ore. Ja dhe këshillat e mia të preferuara (dhe disa përshtatje personale) të asaj që mund të bëni brenda […]

 • Buzëqeshja e Nilos

  Kur mendoj kush janë njerëzit më të mëdhenj të botës sime, zbuloj se mund të zgjedh mes shumë personave. Ka shumë burra dhe gra të shkëlqyera nga e shkuara me arritje të pabesueshme, prindërit e mi të mrekullueshëm të cilët më rritën shumë mirë, mësuesit e mi, dhe shumë njerëz të mirë që bëjnë sakrifica […]

 • Streha

  “Përfundimi” — tha folësi me një zë kumbues — “është i thjeshtë. Falëndero Zotin për gjërat e vogla në jetë. Mos kërko milionat, por ji mirënjohës për qindarkat.” Të gjithë duartrokitën. Seminari mbaroi. Me librin tim të shënimeve plot me shënime të shkarravitura me nxitim dhe dy libra të reja vetë-ndihmuese që tregonin si ta […]

 • Vendi Sekret

  I shoh përpjekjet e tua dhe dëgjoj thirrjet e tua për ndihmë. Kur ndihesh krejtësisht i vetëm, Unë jam aty. I ndiej dhimbjet e zemrës, dhe pres që ti të vish pranë meje përmes lutjes. Eja në faltoren Time, në atë vend sekret që ti dhe unë mund të ndajmë. Atje Unë jam në gjendje […]