Volumi 17.08 | Gusht 2016

 • Të shijosh frutën

  Disa vite më parë, Activated publikoi një koleksion të veçantë mbi atë çka Paul në letrat e tij drejtuar Galatasve e quante frutën e Shpirtit.1 U publikua një numër për secilën: dashurinë, gëzimin, paqen, vuajtjen, mirësinë, virtytet, besnikërinë, dashamirësinë dhe vetëkontrollin.  Na ra ndërmend që nuk e kishim eksploruar konceptin e vetë frutës, dhe ky numër […]

 • Hardhia

  Një nga kujtimet e mia më të bukura të fëmijërisë, është kur shtrihesha në stolin poshtë pemës së rrushit të gjyshes në ditët e nxehta të verës dhe përtypja rrush të freskët. Vite më vonë, kur po shpërngulesha në një vresht në Itali, unë përfytyrova një sërë stolash të rehatshme ku do të shtrihesha. Për […]

 • Ushqimi i shpirtit

  Fjala e Zotit është e vërteta më e fuqishme në tokë. Fjalë që përmbajnë pikërisht shpirtin dhe jetën e vetë Zotit.1 Fjala është shkëndija shpirtërore e Zotit që na nxit me jetën, dritën dhe fuqinë e Tij. Të lexosh, të kuptosh dhe të ndjekësh Fjalën e Zotit është një nga gjërat më të rëndësishme që mund […]

 • Fuqia e një pjeshke

  Kur unë isha tetë vjeçe, unë dhe familja ime pamë një dokumentar të BBC-së që fliste për një grup veteranësh britanikë të Luftës së Dytë Botërore që kishin luftuar në Afrikën e Veriut. Përgjatë filmit, veteranët lidhnin përvojat e tyre të luftës, shumica prej të cilave ishin përllogaritje të urisë, terrorit dhe nevojat në rrugën […]

 • Si lulet

  Isha ulur në dhomën e ndenjjes së një shoqeje, kur vura re disa lule të kuqe e thellë në një vazo mbi tavolinën e kafesë. Isha thuajse e magjepsur nga bukuria e tyre, dhe ndërkohë që vështroja këtë krijim të mrekullueshëm, m’u duk sikur dëgjoja zërin e Zotit që më thoshte, Dua që ti të […]

 • Avokado

  Më pëlqen shumë avokadoja! Veçse është vërtet i shijshëm, është një frutë me shumë vlera. Pa përmendur që është jashtëzakonisht i shëndetshëm, një nga burimet më të mira të vajrave natyralë dhe shumë vitaminave. Në Kili, ku kam kaluar shumë nga vitet e mia të adoleshencës, avokadot, ku quheshin “palta”, janë me tepri dhe përfshihen […]

 • Mësime me aromë frutash

  Kohët e fundit, u mahnita kur lexova si shkencëtarët mësuan si të bënin produktet kundër ujit më efikase, si mushamatë e shiut dhe pjesët e aeroplanit duke studiuar pjesën e sipërme të krahëve të fluturës. Më bëri të mendoja, se gjithashtu edhe unë mund të mësoja diçka nga natyra, dhe fillova të studioja pemët e […]

 • Sezonet e jetës

  “Çdo gjë ka stinën e vet, çdo situatë ka një kohë nën qiell.”1 Ky është një mësim i madh jete. Është lajm i mirë… dhe jo lajm i mirë në të njëjtën kohë. Pavarësisht se si ndiheni në atë moment, cilën periudhë të jetës po përjetoni, me shumë gjasa ju prisni një ndryshim në një […]

 • Mangoja e ditëlindjes

  Djali im Xhonatani ka lindur në një fshat të vogël indian, gjatë periudhës kur unë dhe bashkëshorti im po shërbenim aty si vullnetarë. Si shumë fëmijë indianë, ai u rritu duke ngrënë oriz, “dahl”, petullat “chapatis”, dhe shumëllojshmërinë e shumëngjyrshme dhe të pabesueshme të frutave tropikale që gjenden në çdo cep rruge. Edhe pse nuk […]

 • Një jetë plot kuptim

  Gjyshja ime nuk ishte një grua karriere. Në fakt, ajo kishte punuar jashtë shtëpisë vetëm gjashtë vite gjatë gjithë jetës së saj. Kur u martua, ajo dhe gjyshi im nuk e përballonin dot financiarisht që të dy të largoheshin për pesë vite me studime, kështu që, edhe pse ajo shpresonte ta ndiqte shkollën, ajo ndenji […]

 • Jetë e shëndetshme shpirtërore

  Cilat janë shfaqjet e një shëtitje të mirë dhe të qëndrueshme me Mua? Nuk është sasia e kohës që kalon në bashkësi me Mua, nuk është sistemi “hapi a, hapi b, hapi c” për kohën që kalojmë së bashku, çka përcakton afërsinë tonë. Për të ditur nëse marrëdhënia me mua është aty ku duhet të […]