Volumi 17.06 | Qershor 2016

 • Botës dhe vetes

  Bibla na mëson se jemi përgjegjës të bëjmë më të mirën tonë me talentet dhe aftësitë që na ka dhënë Zoti.1 Ai na ka besuar aftësitë, burimet, kohën, energjinë, mendjen dhe shpirtin, dhe ne do të zbulojmë kënaqësitë më të mëdha kur t’i investojmë ato në gjërat që e kënaqin Zotin dhe që lidhen me […]

 • Një fillim i hershëm

  Kohët e fundit mora djalin tim adolishent në një projekt eko-turistik në Kompleksin e Madh të Alemão group of favelas (lagjet e varfra) në Rio de Xhaneiron verior, Brazil. Ka teleferikë që ndalojnë në të pesta majat e maleve, nga ku mund të shohim gjithë gjirin dhe të gjitha vargjet e mrekullueshme malore. Si pika […]

 • Fuqia e lumturisë

  Në rrugën e jetës sonë si ndjekës së Jezusit, ka gjithmonë mënyra për t’i shërbyer të tjerëve, qoftë ndonjëherë, qoftë vazhdimisht. Emërtuesi i përbashkët në çdo aktivitet apo skenar të tillë është qëllimi për të përcjellë dashuri dhe mirësi. Të japësh më shumë nga koha jote, dhe përtej pritshmërive ka një kosto, shpesh, e njohur […]

 • Ia vlen barra qiranë!

  Kohët e fundit organizuam shfaqjen tonë të parë me kukulla për fëmijët që vizitojnë baballarët e tyre në burgun e vuajtjes së dënimit në qytetin e Meksikës, burgu për të burgosurit që kanë humbur të gjitha apelet, madje edhe i është refuzuar kërkesa për të mos u transferuar në atë burg. Aty, ata nuk kanë […]

 • Këngë në palestër

  Këtë mëngjes, e nxora veten zvarrë nga krevati. Dielli nuk ka dalë ende i plotë, kështu që pse duhet të çohem? Ndërkoha që vrisja mendjen mbi këtë logjikë patetike, u vesha, mora çantën time, dhe dola nga dera kryesore. Tani shpresoj që disa prej jush të simpatizohen me ndjenjat e mia, kur të dëgjoni qëllimin […]

 • Një trashëgimi

  Ai ishte dikur goxha i gjatë dhe përcillte një ndjesi besimi dhe autoriteti kudo që shkonte. Kur ishte i ri, ai i kushtonte çdo moment të lirë, përfshirë këtu pushimet e tij, kabinetit rinor të krishterë. Ai ishte konvertuar vetë në fillimet e të njëzetave dhe ishte shumë i zellshëm në besimet dhe praktikat e […]

 • Emëruesi i përbashkët

  Do të më pëlqente që ju të njihnit tre njerëz të cilët më lanë një mbresa të mëdha vitin që shkoi. I pari është ndihmësi i një kamarieri i cili pastroi tryezën time nga karrigia e tij me rrota me një hijeshi dalluese saqë nuk u habita aspak kur përgjegjësi më tha kur po dilja, […]

 • Një ambient i hareshëm pune

  Në një nga ditët e fundit pushim, unë e kalova pjesën më të madhe të ditën në kopështin zoologjik. Kishte kaluar kohë që kur kisha qenë herën e fundit. Kafshët janë magjepsëse dhe është shumë zbavitëse t’i vëzhgosh ato, dhe mësova disa informacione interesante. Gjithashtu, ajo që vura re, gjë të cilën nuk mbaj mend […]

 • Sekretet për të pasur sukses me njerëzit

  Bibla është një depo e pasur me këshilla shpirtërore dhe praktike, dhe shembujt e marrëdhënieve të mira janë një nga temat më shpeshta. Në fakt, Martin Luther komentoi se e gjithë jeta e krishterë përbëhet nga lidhja e njerëzve perreth nesh.1 Pra, çfarë mund të mësojmë nga Bibla rreth mënyrës si të jemi të suksesshëm […]

 • Prek të tjerët me Dashurinë Time

  Përpara se të shtriheni të flini, mendoni për dashurinë Time për ju. Nëse i numëroni gjitha bekimet tuaja, you’ll do të shihni se ju kam bekuar në shumë mënyra, përmes aq shumë gjërave dhe aq shumë njerëzve. Secili prej tyre është një shenjë e dashurisë sime për ty personalisht. Ju kërkoj që gjithashtu të mendoni […]