2016

 • Rezervuar për Të

  Disa nga njerëzit më të vetmuar janë të rrethuar nga  njerëz të tjerë, dhe ende ndiejnë se askush nuk i kupton. Domethënë, natyrën e  tyre të vërtetë. Ata duan dikë, më të cilin të ndajnë problemet dhe interesat e tyre, dikë të jetë dakord me ta. Por është e vërtetë se edhe shoku yt i […]

 • Kaleidoskopi i dashurisë së Zotit

  Dashuria është si një lumë. Disa ditë ai rrjedh dhe vërsulet, sepse është i fryrë. Ditë të tjera rrjedh ngadalë, dhe mund ta shohësh ujin duke kërcyer nëpër shkëmbinjtë e padukshëm. Por edhe kur dashuria është e thatë dhe e ka humbur rrjedhën e saj, dhe shtrihet pothuajse e zbrazët nën shtratin e zbrazët me […]

 • Kartolinë nga Verona

  Unë kam lindur në qytetin e Romeos dhe Xhulietës. Çdo ditë, rrugës për në shtëpi, ecja afër ballkonit të famshëm në të cilën Shekspiri tregon Xhulietën duke thirrur të dashurin e saj, dhe në të cilin ai u ngjit një herë duke u mbajtur në një nga gërshetat e saj të gjatë. Kohët e fundit, […]

 • Vajza ime e vogël

  Siç mund të jetë edhe për shumë nëna të reja, asgjë nuk më ngjall interes si kur vëzhgoj vajzën time të vogël. Shprehjet e saj të fytyrës, emocionet që shprehin sytë e saj, kureshtja e saj, thjesht çfarëdo që bën ajo, zgjon dashurinë prej nëne brenda meje. Dhe një ditë të mrekullueshme kuptova se kjo […]

 • Krahët përreth meje

  Lumturia përbëhet nga shumë gjëra: është buzëqeshja e një fëmije, rrezet e arta të një agimi, përqafimi i ngrohtë i një personi të dashur, shëndeti pas sëmundjes. Por një lumturi e tillë është gjithashtu afatshkurtër: fëmija nuk qesh gjithmonë, agimi i diellit mund të bëhet i zymtë nga retë e nxira, personat e dashur mund […]

 • Më vini në provë

  Nëse nuk më njeh akoma, atëherë, Unë kam një propozim për ty: në vend që të përpiqesh të më kuptosh, pse nuk më jep Mua një shans të të tregoj të vërtetën? Unë nuk po flas thjesht për të drejtën dhe të gabuarën, apo këshillat e vyera, por për të vërtetën e mbinatyrshme. Gjithçka jam […]