2016

 • Këngë në palestër

  Këtë mëngjes, e nxora veten zvarrë nga krevati. Dielli nuk ka dalë ende i plotë, kështu që pse duhet të çohem? Ndërkoha që vrisja mendjen mbi këtë logjikë patetike, u vesha, mora çantën time, dhe dola nga dera kryesore. Tani shpresoj që disa prej jush të simpatizohen me ndjenjat e mia, kur të dëgjoni qëllimin […]

 • Një trashëgimi

  Ai ishte dikur goxha i gjatë dhe përcillte një ndjesi besimi dhe autoriteti kudo që shkonte. Kur ishte i ri, ai i kushtonte çdo moment të lirë, përfshirë këtu pushimet e tij, kabinetit rinor të krishterë. Ai ishte konvertuar vetë në fillimet e të njëzetave dhe ishte shumë i zellshëm në besimet dhe praktikat e […]

 • Emëruesi i përbashkët

  Do të më pëlqente që ju të njihnit tre njerëz të cilët më lanë një mbresa të mëdha vitin që shkoi. I pari është ndihmësi i një kamarieri i cili pastroi tryezën time nga karrigia e tij me rrota me një hijeshi dalluese saqë nuk u habita aspak kur përgjegjësi më tha kur po dilja, […]

 • Një ambient i hareshëm pune

  Në një nga ditët e fundit pushim, unë e kalova pjesën më të madhe të ditën në kopështin zoologjik. Kishte kaluar kohë që kur kisha qenë herën e fundit. Kafshët janë magjepsëse dhe është shumë zbavitëse t’i vëzhgosh ato, dhe mësova disa informacione interesante. Gjithashtu, ajo që vura re, gjë të cilën nuk mbaj mend […]

 • Sekretet për të pasur sukses me njerëzit

  Bibla është një depo e pasur me këshilla shpirtërore dhe praktike, dhe shembujt e marrëdhënieve të mira janë një nga temat më shpeshta. Në fakt, Martin Luther komentoi se e gjithë jeta e krishterë përbëhet nga lidhja e njerëzve perreth nesh.1 Pra, çfarë mund të mësojmë nga Bibla rreth mënyrës si të jemi të suksesshëm […]

 • Prek të tjerët me Dashurinë Time

  Përpara se të shtriheni të flini, mendoni për dashurinë Time për ju. Nëse i numëroni gjitha bekimet tuaja, you’ll do të shihni se ju kam bekuar në shumë mënyra, përmes aq shumë gjërave dhe aq shumë njerëzve. Secili prej tyre është një shenjë e dashurisë sime për ty personalisht. Ju kërkoj që gjithashtu të mendoni […]

 • Të përballemi me të panjohurën – së bashku

  Si shumë njerëzve të tjerë, edhe mua më pëlqen parashikueshmëria. Ndryshimi mund të thotë, të shkel në territor të panjohur dhe të humbas rutinën time të rehatshme, dhe kjo është frikshme. Gjithashtu, do të thotë se më duhet të heq dorë pak nga kontrolli. Gjithashtu edhe kjo është e frikshme. Edhe kur ju përgatiteni sa […]

 • Të ndryshosh peizazhin

  Po ngisja makinën për në shtëpi dhe e kalova kthesën time. E njoh mirë lagjen dhe e jam kthyer në atë rrugë me mijëra herë. Por u ngatërrova nga peizazhi në ndryshim. Ishte shembur një qendër e pashfrytëzuar tregtare and buldozerët nuk kanë pushuar gjithë javën. Papritmas, ndërtesa në cep nuk ishte më atje, dhe […]

 • Të fillosh nga e para

  Unë dhe bashkëshorti im u shpërngulëm në Kanada disa vite më parë, pasi jetuam 30 vite jashtë shtetit. Gjatë atyre viteve, jetova, punova, dhe udhëtova kudo nëpër dy Amerikat pa u kthyer ndonjëherë në vendlindjen time qoftë edhe për pak kohë. Procesi i rikthimit në atdhe ishte paksa një tronditje kulturore, megjithatë shpejt filloi të […]

 • Rruga ku udhëton

  Rreth 13 vite më parë, unë dhe bashkëshorti im, Sem, bëmë një udhëtim nga Kalgari, në Albertë, për në Uinipeg, të Manitobës, në Kanada. E ngarkuam kamionin tonë të vjetër për shpërnguljen dhe u nisëm. E kishim planifikuar shumë mirë këtë shpërngulje. Çdo gjë ishte e paketuar dhe sistemuar me kujdes. Kishim përcaktuar rrugën dhe […]

 • Të bësh paqe me Xhonë

  Një nga librat e mi të preferuar gjatë fëmijërisë ishte Gra të vogla (Little Women), nga Louisa May Alcott. Romani flet për jetën e katër motrave: Meg, Xho, Beti, and Emi Març, duke përshkruar me hollësi kalimin e tyre nga fëmijë në gra. Kishte analogji me familjen time, duke qenë se edhe unë kisha motra, […]

 • Kërce sipas muzikës

  Ne mund të mësojmë shumë si të përballemi me ndryshimin nga komedia muzikore klasike Violinisti në Çati (Fiddler on the Roof).  [[Muzika nga Jerry Bock, teksti nga Sheldon Harnick.]] Historia zhvillohet në fillim të shekullit të XXtë dhe paraqet një familje hebre që vuan nga varfëria dhe përndjekja fetare në jug të Rusisë. Babai, Tevi, qahet se […]