Volumi 16.06 | Qershor 2015

 • Një test në momentin e duhur

  Nëse do të më pyesnit, do e përshkruaja veten si një njeri i qetë. Unë nuk shqetësohem lehtë dhe nuk mërzitem (shumë) kur gjërat nuk shkojnë mirë. Kur lexova për herë të parë artikullin e Davidit (në faqet 4-5 të këtij numri), ku ai e përshkruan veten si një njeri që nuk pendohet për gjërat […]

 • Kundër-stresi

  Viti kishte qenë plot aktivitete, afate kohore për t’u respektuar dhe me shumë arritje. Po punoja shumë duke dhënë mësim në gjuhën angleze në një shkollë private dhe duke dhënë mësim privat në shtëpi. Njëkohësisht po finalizoja diplomën për Filologjinë Ruse dhe Çertifikatën e Aftësisë për Gjuhën Angleze. Dhe përveç këtyre, drejtoja edhe takime me Kristianë […]

 • Lundrim i qetë në det të trazuar

  Gjatë një pjese të mirë të jetës sime jam shqetësuar shumë. Më ishin dukur gjithmonë gjepura filozofitë e llojit “mendo pozitivisht” ose “shiko anën e mirë”. “Eh, këshilla të tilla janë për njerëzit e dobët. Unë jam realist. Kur diçka nuk ecën, unë shqetësohem! Nuk ka justifikime.” Kjo nuk do të thotë se jam pesimist; […]

 • Rezultate më të mira

  Kur të keni shumë gjëra për të bërë, gjëja e fundit që mund të doni të bëni është të ngadalësoni gjërat e të meditoni, të largoni mendjen nga puna që keni në dorë e të mendoni për Jezusin. Edhe nëse e provoni, shpesh mund t’ju duket se “të çlodhesh me Jezusin” është e lehtë të […]

 • Një ditë e përkryer

             Dita e sotme ishte e përkryer! Nuk ishte e përkryer sepse ishte pa impenjime apo e përkryer për shkak të arritjeve apo pa probleme. Ishte thjesht e përkyer nga fillimi deri në fund saqë dua t’i rikthehem sërish e të kuptoj se çfarë e bëri të atillë. Ndoshta mund ta përsëris. U zgjova herët […]

 • Fundi i patkoit te kalit

  Më kujtohet shumë mirë kur burrat në lagjen tonë mblidheshin çdo mbrëmje pas pune në një shesh pranë shtëpisë sime për një lojë me patkonj. Ritmi i jetës ishte shumë më i qetë kur unë isha fëmijë. Puna ishte nga ora 9 deri në 5, dhe pastaj vinte koha për pushim dhe për të luajtur […]

 • Sekreti

  Oh sa hyjnore dhe e ëmbël është të gjesh sekretin e pranisë së Tij dhe të rrish afër Tij!—David Brainerd (1718–1747), misionar tek amerikanët indigjenë Rri në heshtje para Zotit dhe prite Atë.—Psalmi 37:7 Çfarë duhet të bëjë besimtari në ditë të vështira? Të presë dhe të dëgjojë. Lëre të besojë në emrin e Zotit […]

 • Terapia kundër frikës

  Po pastroja furçat dhe kutitë e bojës pasi disa vullnetarë dhe unë mbaruam së pikturuari një mur për shkollën e së Dielës kur Maximi më dha një shënim: U mbusha me shpresë kur punova dhe takova njerëz si ti, plot me besim dhe pozitivitet. Të lutem, a mundesh të thuash një lutje për mua pasi […]

 • Të qeshësh shfrenuar

             Sa e lehtë është të dëgjosh këshillat e të tjerëve dhe të shndërrohesh në diçka ndryshe nga ç’je. Të ndalosh së qënuri unike dhe e mrekullueshme siç je krijuar të jesh. Të masësh vlerën tënde me mendimet e të tjerëve dhe jo me mendimet e Zotit. Një e afërme e imja e moshuar erdhi […]

 • Qetësia krijuese

  India, vendi ku unë jetoj, është një vend i madh, me toka pa fund; male të lartë me maja që kapin qiellin; si dhe lumenj të mëdhenj që rjedhin ngadalë mbi shkëmbinj. Vendi është i qetë siç ka qenë gjithmonë, por njerëzit që jetojnë aty, si në çdo vend të botës, janë shpesh të stresuar. […]

 • Largojuni stresit

  Sa shpesh na ndodh që e gjejmë paqen dhe kënaqësinë që po kërkonim dhe pastaj duam të vendosim një tabelë jashtë ku të shkruhet “Mos na shqetësoni”? Sigurisht që nuk mund t’i ndalojmë shqetësimet dhe situatat stresuese, por kur ato vijnë, Bibla thotë se Zoti na mbush me paqe. “Mendjes që pushon te Ti, Ti […]

 • Dritarja e hapur

  Kur jeta të duket si një dhomë e vockël pa dritare dhe nuk shikon asnjë dritë para teje, mund të krijosh një dritare shpëtimi. Ndërsa lexon dhe mendon për Fjalën Time dhe deklaron premtimet e Mia, mendoji ato si të jenë të tuat, sepse ashtu do të hapësh një dritare në mbretërinë shpirtërore, ku ju […]