Volumi 16.04 | Prill 2015

 • Kush është Ai?

  Pak pasi Jezusi shëroi “turma të mëdha” dhe ushqeu 4,000 njerëz me shtatë bukë dhe disa peshq,1 Ai i pyeti dishepujt e Tij se çfarë thonin njerëzit për Të. Ata i thanë se disa mendonin se Ai ishte Gjon Pagëzori, të tjerë mendonin se Ai ishte Elija apo Jeremia apo një nga profetët e vjetër […]

 • Prekja e dashurisë

  Mendoj se një nga gjërat kryesore që më nxit dëshirën të jem sa më afër Jezusit, është dashuria personale që Ai ka për mua. Ai bën gjëra të veçanta në jetën tonë—ndonjëherë ne i vëmë re e ndonjëherë jo, ose ndonjëherë i vëmë re, por nuk u kushtojmë rëndësinë e duhur. Kjo duhet ta trishtojë, […]

 • Ajo dëgjonte për të dyja

  (Kjo histori është një ritregim nga Luka 10:38-42.) Ndodhi nga fund i sezonit. Skuadra Heat kryesonte 2-1 ndaj Lakers-ave, me ndeshjen e katërt që do zhvillohej sot pasdite. Isha shumë e zënë. Gjithmonë isha e zënë, por sot ajo kishte ftuar mysafirë për drekë dhe fjala “e zënë” kishte fituar një kuptim tjetër. Ajo kishte […]

 • Gjithçka gjendet në emrin e Tij

  Kohët e fundit lexova një artikull që tregonte sesi ndikojnë në gjendjen tonë emocionale disa fjalë. Dhe nuk është për t’u çuditur kur mëson se fjalë si pranoj, zemërbardhë, përqafoj, shkëlqim, humor, qesh, luaj shkaktojnë ndjenja positive tek njerëzit. Në të njëjtën mënyrë, kur dëgjojmë emrin e një njeriu të dashur ndihemi të lumtur. Provojeni! […]

 • Ai që kujdeset për ty

  “A ke një minutë për të biseduar?” Kam diçka të rëndësishme!”—tha djaloshi i ri që m’u afrua duke buzëqeshur. Të flasësh me mua? Përse? Duhet ta pranoj që dukej miqësor, por çfarëdo që të donte, nuk isha në humorin e duhur. Papritur vura re se kishte një Bibël dhe mendova se e kuptova: Ai po […]

 • Zoti bën diçka të re

  Kur Jezusi u ngall prej të vdekurve, ringjallja e Tij ishte faza e parë e krijimit të ri të Zotit, një lloj ekzistence e re—një trup njerëzor u transformua nga fuqia e Zotit në një njeri i cili nuk preket më nga vdekja, shkatërrimi dhe dekompozimi. Asgjë e tillë nuk kishte ndodhur më parë! “Duke […]

 • Falja

  Gjatë Pashkëve të kaluara, po më dukej vetja i keq duke menduar se po dështoja në zbatimin e këshillave të Ungjillit për të dashur të tjerët dhe për të bërë një jetë joegoiste. M’u duk se po shqetësohesha më shumë se ç’duhej për gjëra materiale dhe fillova të provoja fort të përmirësohesha. Pastaj pata një […]

 • Një bast i sigurt

  Unë jam një njeri shumë konkurues dhe më ka pëlqyer gjithmonë të marr përsipër risqe. Ideja për të investuar pak, në mënyrë që të kem fitime të majme më ka joshur gjithmonë. Jam i mirë në lojra dhe sporte, por edhe kur isha fëmijë, nëse nuk kishte një bast apo një shpërblim të përfshirë në […]

 • Gjetja e Stacionit të Jugut

  Që në fëmijëri u rrita duke pasur besim. Nuk dyshova kurrë në ekzistencën e një Zoti të dashur që kujdesej për jetën time dhe që i përgjigjej lutjeve të mia e më ndihmonte çdo ditë. Fillova të lutesha që në momentin kur mësova të flisja. Këndoja këngë për Jezusin dhe e doja Atë. Ai ishte […]

 • Një Mik përjetë

  Kam një mik të mrekullueshëm, një mik që mund t’i besoj plotësisht. Ai më ka hapur zemrën e Tij dhe ndihem e sigurt kur bëj të njëjtën gjë. Ai e di se çfarë po ndodh në zemrën time dhe kupton çfarë është e rëndësishme për mua. Unë ju kam quajtur miq sepse ju bëra të […]

 • Të jetojmë!

  Nëse më ke gjetur Mua, ke zbuluar sekretin sesi ta jetosh jetën në maksimum. Jam shumë më tepër se një figurë historike që jetoi dhe vdiq para 2,000 vitesh. Sepse Unë u ringjalla prej të vdekurve dhe sot jam akoma më i gjallë dhe aktiv se atëherë kur ecja mbi tokë. Dhe duke qenë se […]