Volumi 16.02 | Shkurt 2015

 • Sa është mjaftueshëm?

  Zoti i njeh nevojat tona materiale dhe Fjala e Tij përmban shumë premtime sesi Ai do sigurojë për ne, madje me bollëk.1 Por Jezusi gjithashtu paralajmëroi se kërkimi i vazhdueshëm i pasurisë mund të bëhet pengesë për të bërë një jetë Kristiane.2 Natyra njerëzore na e bën të vështirë t’i vlerësojmë nevojat tona siç duhet. […]

 • Udhëtimi i përkujdesjes

  Vitet e fundit i kam kaluar duke u përkujdesur për njerëzit e mi të dashur. U përkujdesa për miq që kishin sëmundje serioze. U bëra kujdestare me kohë të plotë e nënës sime derisa ajo ndërroi jetë nga kanceri në 2009-ën. Kur kujdesesha për nënën time, merrja një pension kujdestarie i cili më ndihmontë të […]

 • Çelësi i thjeshtësisë

  Thesaret tona të vërteta nuk janë paratë dhe pasuritë. Thesaret tona të vërteta janë mbretëria e Zotit, dashuria e Tij, marrëdhënia që kemi me Të, shpëtimi ynë, kujdesi dhe ndihma e Zotit ndaj nesh, dhe shpërblimet që do marrim në Parajsë. Nëse e kuptojmë këtë, do t’i shohim financat tona dhe përdorimin e tyre në […]

 • Dashuria nuk mund te blihet

  Në këngën e tyre të suksesshme “Can’t buy me love―Dashuria nuk mund të blihet,” grupi muzikor Beatles theksoi një të vërtetë të thjeshtë që i ka rezistuar kohës. Ata mund të kishin kënduar, “E vërteta nuk mund të blihet” ose “lumturia” ose “qetësia shpirtërore”. Këto gjëra nuk ishin në shitje në atë kohë, dhe nuk […]

 • Një alternative e suksesshme

  Ivanin e njoha në vitin 1995 ndërsa mblidhja ndihma në Itali për t’i shpëndarë në kampet e refugjatëve në Kroaci dhe Bosnje. Më kujtohet buzëqeshja e tij dhe shtrëngimi i ngrohtë i dorës. E takuam sërish pas disa viteve. Na telefonoi për të na dhënë disa kuti me veshje që kishte mbledhur, prandaj shkuam në […]

 • Më shumë nga sa kishim

  Gjatë fëmijërisë sime nuk kisha shumë para. Nuk më mungonte asgjë nga gjërat bazë, por nuk kisha aq shumë sa mund të jepja pa e ndjerë dallimin. Një herë, kur isha 17 vjeç një i pastrehë më kërkoi para. Prindërit më kishin mësuar se kur jep të vijnë shumë të mira. Ndaj, llogarita sa para […]

 • Të jetosh, të duash, të japësh

  Njeriu bujar do të përparojë dhe ai që vadit do të vaditet gjithashtu.—Fjalët e Urta 11:25 Falas morët, falas jepni.—Mateu 10:8 Mos harroni, nuk ka gjë më të bukur se mirësia. Çdo lëvizje e saj lë një shenjë.—Scott Adams (lindur v. 1957) Duhet t’i kushtoni pak kohë shokëve tuaj. Sado pak të jetë, bëni diçka […]

 • Qypi i vajit dhe serbratori i makinës

  Një nga tregimet e mia të preferuara të Biblës ka qenë si dritë orientuese për mua kur fillova të punoj si vullnetare në vende të huaja në 1978-ën. Gjatë viteve në vazhdim më ka shërbyer si premtim dhe si shtysë që nuk mund ta shpërfillja. Ja si fillon historia: Zoti kishte dërguar një thatësirë si […]

 • Të jetosh ëndrrën

  “Më duhen para—shumë para!” Psherëtiu shoku im duke i hedhur sheqer kafes në kuzhinë. “Përse?” E pyeta paksa e habitur. Ai nuk ishte i varfër dhe kishte gjithçka që i duhej për të qenë i lumtur. Më vështroi disi i turbulluar. “Kam ëndrra o njeri! Më kupton—një shtëpi më të madhe dhe një makinë të […]

 • Detajet nuk pëfshihen!

  Reklamat zakonisht pasqyrojnë më tepër se vetë produkti në shitje. Një reklamë për një pishinë plastike më ajër mund të tregojë një familje të lumtur duke luajtur në ujë. Por nëse e blen pishinën, a do të merrni edhe një familje të lumtur? Kur po mendoja të blija një pishinë të tillë për djemtë e […]

 • Lulet e parajsës

  Nuk është çudi që Bibla ka frymëzuar shumë artistë; teksti i saj është plot me shëmbëlltyra shumëngjyrëshe . Marrim këtë fragment për shembull: “Ke mbjellë shumë por ke korrur pak. Ti ha, por nuk je i ngopur. Ti pi, por ende ke etje. Ti vesh rroba, por prapë ke ftohtë. Paga zhduket sikur ta kesh […]

 • Faktori Zot

  Pothuajse të gjithë njerëzit e botës hasin vështirësi financiare në një moment apo një tjetër, por disa njerëz arrijnë ta menaxhojnë situatën më mirë se të tjerët. Ndryshimi mes tyre nuk varet nga rrethanat në të cilat ndodhen, por kujt i drejtohen për ndihmë. Sekreti i kapërcimit të problemeve financiare është njësoj si sekreti i […]