Volumi 15.08 | Gusht 2014

 • Ndihmë në kohë të vështira

  Një nga sfidat e jetës Kristiane është fakti se nëse bëhesh ndjekës i Jezusit nuk do të thotë se ke fituar imunitet ndaj sprovave dhe fatkeqësive të jetës. Ne e dimë që Zoti është dashuri,1 por edhe ata që besojnë tek Ai vuajnë nga sëmundje, pësojnë aksidente, kanë vështirësi financiare, shqetësime, frikë dhe vdesin njëlloj […]

 • Shëtitja me biçikletë

  Kur takova Jezusin, jeta m’u bë si një shëtitje me biçikletë. Ishte një biçikletë me dy vende; Unë isha në vendin e parë dhe Jezusi mbrapa duke më ndihmuar të pedaloja. Nuk më kujtohet se kur ndodhi, por mbaj mend që Jezusi propozoi që të ndërronim vendet. Jeta ime nuk ka qenë më e njëjtë […]

 • Të durojmë vështirësitë

  Kristianët nuk janë të paprekur nga vështirësitë e jetës, pavarësisht se disa mendojnë se duhet të jenë. Nëse presim që besimi të jetë si mburojë për problemet, betejat dhe vuajtjet, nganjëherë mund të na shfaqet një lloj kompleksi prej martiri kur gjërat nuk shkojnë mirë. Pastaj fillojmë e pyesim veten se kush mund të ketë […]

 • Të rindërtosh jetën

  Takimi im i parë me Nadian ndodhi para shtatë vitesh. Një shoqe e solli në shtëpinë tonë në orën 10 të natës. Fytyrën e kishte të zbehtë; sytë të përhumbur dhe pa jetë; flokët të thatë dhe të hollë edhe pse nga sa dukej, dikur duhet të jetë kujdesur shumë për ta. Rrobat, shprehja e […]

 • Një siguri ndryshe

  Ata nuk do të kthehen! Më kujtohet si u ndjeva kur më në fund kuptova se çfarë po ndodhte. E vetmuar. E frikësuar. E pasigurt. Kisha punuar për vite të tëra në një projekt social në një shtet të varfër në Azinë Jugore. Kisha kontribuar shumë me punën time, por ajo nuk varej vetëm nga […]

 • Pata e vetmuar

  Liqeni pranë shtëpisë sime është një vend i qetë për t’u soditur, i përkryer për momente medituese. Një ditë, gjatë një periudhe të vështirë që po kaloja, u ula të lexoj mbi një mol. Ndihesha shumë e vetmuar dhe kisha nevojë për përgjigje ose të paktën një shenjë për të ndjerë praninë e Zotit, një […]

 • Një qëllim më i madh

  Kur po kaloja moshën e fëmijërisë dhe po shkoja drejt adoloshencës, isha një vajzë e vetmuar dhe kisha shumë ankth. Kurrë nuk kisha një shoqe të ngushtë. Dëshiroja të kisha dikë më të cilën të ndihesha rehat për të ndarë gjithçka, dikë që do të më tregonte çdo sekret të vetin, një miqësi ku të […]

 • Qetësi

  Kohët e fundit më kanë ndodhur shumë vdekje në. Vjehrri ndërroi jetë një muaj para së të mbushte 99 vjeç. Unë dhe bashkëshortja ime, së bashku me kunatin qëndruam me të gjatë pesë muajve të fundit. Ai ishte një njeri i madh, që dëshironte të jetonte 100 vjet, por trupi nuk mundi t’i përgjigjej dëshirës […]

 • Liza

  Liza ishte shoqja e ngushtë e mamit. E njihja nga klubi i tenisit ku punoja pas shkolle dhe në fundjavë. Ajo bisedonte me mua si një shoqe, gjë për të cilën e vlerësoja shumë. Nga fundi i viteve 60 fillova të ndryshoj. Nga një fëmijë i mbyllur, i turpshëm i shtresës së mesme u shndrrova […]

 • Çfarë vjen më pas

  Të vdesësh është si të zbresësh në një breg të qetë Ku nuk ka dallgë edhe stuhi Ku marrim një ledhatim si shenjë se kjo jetë kaloi —Sir Samuel Garth (1661–1719) Është e pamundur që diçka kaq normale, kaq e pashmangshme dhe kaq universale siç është vdekja, të jetë interpretuar nga Zoti si një e […]

 • Të jesh aty

  Ai na ngushëllon në të gjitha vështirësitë tona në mënyrë që edhe ne të mund të ngushëllojmë të tjerët. Kur ata ndodhen në vështirësi ne do t’i japim të njëjtin ngushëllim që na ka dhënë Zoti.—2 Korintasve 1:4 Nëse njerëzit tanë të dashur largohen prej nesh duke shkëputur çdo kontakt, ata na mungojnë, kemi shumë […]

 • Një vend i veçantë

  Kur isha në tokë, u thashë dishepujve të Mi se po shkoja të bëja gati një vend ku ne të ishim bashkë përgjithmonë.1 Ky vend është për të gjithë ju që më keni ftuar në zemrat dhe jetët tuaja, dhe dua që ai të jetë vendi më i mrekullueshëm që ka ekzistuar ndonjëherë, i përkryer […]