Volumi 15.06 | Qershor 2014

 • Mik me Zotin

  Mendoj se shumica e prindërve mbështesin idenë se pritshmëritë më të larta që kemi për fëmijët tanë lidhen me shëndetin dhe lumturinë e tyre. Kohët e fundit, kam pyetur veten nëse kishte diçka më të veçantë të cilën duhet t’ia kërkoja Zotit për vajzën time, Audrey, dhe mendova se përgjigja më e mirë ishte të […]

 • Ekuilibri i jetës

   “Biznesi po më ecën mirë”, më tha një shoqe kohët e fundit, “por kam probleme me alergjinë si kurrë më parë. Më duket sikur, kur jam e stresuar, përkeqësohet, dhe pyes veten nëse mund të jenë të lidhura.” Të gjithë e dimë çdo të thotë të jesh shumë i zënë, por Jezusi na thotë: “Ejani […]

 • Plani për sukses

  Po përballeni me një projekt madhor apo me një sfidë? Ju me siguri e dini se ku doni të shkoni, por ju duhet një strategji, një plan i hapave që duhen ndjekur për të arritur atë objektiv. Planifikimi është investim. Të planifikosh mirë dhe me mençuri duhet kohë, përpjekje, durim, kërkime dhe këshillime — dhe […]

 • Nili i kuq

  Kur mbusha nëntë vjeç, mora dhuratë një libër që të mësonte se si të pikturosh me bojra uji. Isha e gëzuar dhe lundrova me padurim në faqet e tij. Por kjo vetëm për të pasur një zhgënjim — i gjithë çereku i parë i librit përbëhej nga ushtrime tonale dhe përshkrime të përdorimit të furçës […]

 • Baltë dhe mbretëri

  Edhe pse do të na pëlqente, jeta nuk është gjithmonë aq e bukur sa do të donim, dhe ndonjëherë duhet të përballemi me tronditjet e ngjarjeve të vështira. Ndonjëherë, kur durimi dhe besimi po na vihet në provë, kur të gjitha përpjekjet për të bërë gjënë e duhur kanë përfunduar të zhytyra në baltën e […]

 • Rosaku i larë

  Disa ditë janë vërtetë magjike — gjërat shkojnë shumë mirë, provoj disa ide të reja, kam diçka për të treguar për kohën e kaluar me punë të ndryshme. Pastaj ka ditë që përpiqem të gjej se çfarë arrita në fund të saj. Sigurisht, fëmijët ishin të veshur e të ushqyer, kishin bërë detyrat e shtëpisë, […]

 • Të lësh gjurmë

  A keni pyetur ndonjëherë veten, edhe ju si unë, se çfarë përshtypje lini te njerëzit? Ose ajo ç’ka është më e rëndësishme, nëse keni ndonjë impakt të përhershëm në jetën e njerëzve? Duke jetuar në Indi, një vend me shumë besime fetare, ku të Krishterët përbëjnë 2% të popullsisë, jam e ndërgjegjshme për faktin se […]

 • Sekreti për të patur sukses me të tjeret

  Bibla është një magazinë e pasur me këshilla praktike dhe shpirtërore, dhe shembujt e marrëdhënieve të forta janë një nga temat e saj të shpeshta. Në fakt, Martin Luther komentonte se e gjithë jeta Kristiane i kushtohet krijimit të marrëdhënieve mes njerëzve që na rrethojnë.1 Pra çfarë mund të mësojmë nga Bibla për të patur […]

 • Këshilla për të shmangur stresin

  Kam qenë gjithmonë një njeri shumë aktiv. Që kur kam qenë adoleshente, njerëzit thonin që “E zënë” është emri im i dytë. Pas vdekjes së bashkëshortit tim, fillova të përjetoj shumë stres. E pashë veten të mposhtur edhe nga vështirësitë e vogla, dhe e dija që duhej të gjeja strategjitë e duhura për t’u përballur […]

 • Ejani pranë Tij

  “I shtrenjti im më foli dhe më tha: ‘Ngrihu e dashur, bukuroshja ime, eja me mua.’” —Kënga e Solomonit 2:10 Marta ishte dikush që mori një mësim nga i cili kuptoi se paqja dhe frymëzimi që jep Jezusi është aq e rëndësishme sa duhet të qëndrojë mbi gjithçka tjetër. Një herë, kur Jezusi erdhi për […]

 • Rrota e progresit

  Ka faza në jetë — momente kur çdo gjë shkon mirë, dhe momente kur gjërat shkojnë keq. Dua të mësoheni të mbështeteni tek Unë, në çdo fazë të jetës. Kur përballeni me një pengesë apo problem të ri, mos e lejoni t’ju dekurajojë dhe mos mendoni se ju dhe Unë së bashku nuk mund të […]