2014

 • Jeto momentin

  Pjetri ishtë i frikësuar. Bashkë me Jakobin dhe Gjonin, ai ngjiti malin duke ndjekur Jezusin, kur papritur “fytyra e Jezusit shkëlqeu si dielli dhe rrobat e Tij u bënë të bardha si drita.” Shfaqja u bë shumë shpejt edhe më mahnitëse: Moisiu dhe Elija–të vdekur për shumë shekuj–u shfaqën dhe filluan të bisedonin me Jezusin.1 […]

 • Mik me Zotin

  Mendoj se shumica e prindërve mbështesin idenë se pritshmëritë më të larta që kemi për fëmijët tanë lidhen me shëndetin dhe lumturinë e tyre. Kohët e fundit, kam pyetur veten nëse kishte diçka më të veçantë të cilën duhet t’ia kërkoja Zotit për vajzën time, Audrey, dhe mendova se përgjigja më e mirë ishte të […]

 • Ekuilibri i jetës

   “Biznesi po më ecën mirë”, më tha një shoqe kohët e fundit, “por kam probleme me alergjinë si kurrë më parë. Më duket sikur, kur jam e stresuar, përkeqësohet, dhe pyes veten nëse mund të jenë të lidhura.” Të gjithë e dimë çdo të thotë të jesh shumë i zënë, por Jezusi na thotë: “Ejani […]

 • Plani për sukses

  Po përballeni me një projekt madhor apo me një sfidë? Ju me siguri e dini se ku doni të shkoni, por ju duhet një strategji, një plan i hapave që duhen ndjekur për të arritur atë objektiv. Planifikimi është investim. Të planifikosh mirë dhe me mençuri duhet kohë, përpjekje, durim, kërkime dhe këshillime — dhe […]

 • Nili i kuq

  Kur mbusha nëntë vjeç, mora dhuratë një libër që të mësonte se si të pikturosh me bojra uji. Isha e gëzuar dhe lundrova me padurim në faqet e tij. Por kjo vetëm për të pasur një zhgënjim — i gjithë çereku i parë i librit përbëhej nga ushtrime tonale dhe përshkrime të përdorimit të furçës […]

 • Baltë dhe mbretëri

  Edhe pse do të na pëlqente, jeta nuk është gjithmonë aq e bukur sa do të donim, dhe ndonjëherë duhet të përballemi me tronditjet e ngjarjeve të vështira. Ndonjëherë, kur durimi dhe besimi po na vihet në provë, kur të gjitha përpjekjet për të bërë gjënë e duhur kanë përfunduar të zhytyra në baltën e […]

 • Rosaku i larë

  Disa ditë janë vërtetë magjike — gjërat shkojnë shumë mirë, provoj disa ide të reja, kam diçka për të treguar për kohën e kaluar me punë të ndryshme. Pastaj ka ditë që përpiqem të gjej se çfarë arrita në fund të saj. Sigurisht, fëmijët ishin të veshur e të ushqyer, kishin bërë detyrat e shtëpisë, […]

 • Të lësh gjurmë

  A keni pyetur ndonjëherë veten, edhe ju si unë, se çfarë përshtypje lini te njerëzit? Ose ajo ç’ka është më e rëndësishme, nëse keni ndonjë impakt të përhershëm në jetën e njerëzve? Duke jetuar në Indi, një vend me shumë besime fetare, ku të Krishterët përbëjnë 2% të popullsisë, jam e ndërgjegjshme për faktin se […]

 • Sekreti për të patur sukses me të tjeret

  Bibla është një magazinë e pasur me këshilla praktike dhe shpirtërore, dhe shembujt e marrëdhënieve të forta janë një nga temat e saj të shpeshta. Në fakt, Martin Luther komentonte se e gjithë jeta Kristiane i kushtohet krijimit të marrëdhënieve mes njerëzve që na rrethojnë.1 Pra çfarë mund të mësojmë nga Bibla për të patur […]

 • Këshilla për të shmangur stresin

  Kam qenë gjithmonë një njeri shumë aktiv. Që kur kam qenë adoleshente, njerëzit thonin që “E zënë” është emri im i dytë. Pas vdekjes së bashkëshortit tim, fillova të përjetoj shumë stres. E pashë veten të mposhtur edhe nga vështirësitë e vogla, dhe e dija që duhej të gjeja strategjitë e duhura për t’u përballur […]

 • Ejani pranë Tij

  “I shtrenjti im më foli dhe më tha: ‘Ngrihu e dashur, bukuroshja ime, eja me mua.’” —Kënga e Solomonit 2:10 Marta ishte dikush që mori një mësim nga i cili kuptoi se paqja dhe frymëzimi që jep Jezusi është aq e rëndësishme sa duhet të qëndrojë mbi gjithçka tjetër. Një herë, kur Jezusi erdhi për […]