Volumi 14.04 | Prill 2013

 • Kaosi Hyjnor

  Nga të gjitha shprehjet e Jezusit, nuk mendoj se ka ndonjë tjetër që na sjell paqe në shpirt dhe që të jep siguri nga përkujdesja e ngrohtë e Zotit se sa kjo shprehje: “Mendoni sesi rriten zambakët e fushës. Po nëse Zoti e vesh kështu barin e fushës, a nuk do t’ju veshë shumë më […]

 • Pasqyrimi i parajsës

  Një shok po më tregonte një foto që kishte bërë në Kopshtin Kombëtar Shinjuku Gyoen – një park i madh në mes të Tokios. Në të dukej një qiell i kaltër brilant që kufizohej me pemë jeshile. Kur e përgëzova për foton e bukur, atij iu bë qejfi dhe më tha: “Në fakt po e […]

 • Të jetosh me humbjen

  Steve ishte një djalë i vogël dhe i hareshëm me sy kaf të mëdhenj, flokë bjond me kaçurrela dhe me një gropëz që i bëhej në faqen e djathtë sa herë që qeshte. Kishte sy ëndërrimtar dhe shpesh ulej pranë dritares duke i ngulur sytë shiut, reve apo zogjve. “Atë e ka puthur një ëngjëll”—më […]

 • Frytet sipas stines

  Me zërin që i dridhej, im bir më tha: “Mami, nuk e di çfarë po ndodh. Sapo shpërngula familjen për një punë të re, por nuk u bë e mundur!” Bëra gjithçka munda për ta inkurajuar, por ndërsa koha kalonte po kuptoja se nuk po e kaloja dot atë mur ankthi. Pasi e mbylla telefonin, […]

 • Mozaikët e Zotit

  A jeni gjendur ndonjëherë në një kantier ndërtimi, ku punëtorët shtrojnë me shumë kujdes një dysheme me pllaka—një nga ato dyshemetë me mozaikë me mijëra pllaka të vockla që bëhet si një pikturë kur ka përfunduar? Ndërkohë që punohet, piktura nuk është aq qartë dhe e dukshme, sepse punëtorët përdorin stuko për të mbushur hapësirat […]

 • Largimi për në pyll

  Dimrin që shkoi bëra një udhëtim pesë javor për të mbledhur fonde për një projekt humanitar në të cilin jam përfshirë. Kisha një plan ambicioz—madje më shumë se ambicioz. Ditët e gjata dhe intensive për më shumë se një muaj, më shkaktuan çrregullime në jetën time shpirtërore dhe në sjelljen time time në përgjithësi. Një […]

 • Takohu me Paqebërësit

  Të bekuar janë paqebërësit, sepse ata do të quhen bij të Perëndisë.—Mateu 5:9 Ne që punojmë për paqe nuk duhet të ligështohemi kurrë. Duhet të vazhdojmë të lutemi për paqe dhe të veprojmë për paqe me çdo mënyrë që mundemi, duhet të vazhdojmë të flasim për paqen dhe të jetojmë në paqe; për të frymëzuar […]

 • Paqja—fryti i qëndrueshëm

  “Por fryti i shpirtit është dashuria, gëzimi, paqja, durimi, mirësia, besimi, dashamirësia, butësia, vetëkontrolli. Kundër këtyre, nuk ka ligj”.1 Jezusi na premtoi paqe. “Paqen po e lë me ju, Paqen Time po jua jap juve; nuk jua jap siç jua jep bota. Mos e lejoni zemrën tuaj të shqetësohet, as të frikësohet.”2 Ashtu si Jezusi […]

 • Do të zgjedh malin

  Ndërsa makina vazhdonte të ngjitej lart e më lart, nuk mund të rrija pa pyetur veten nëse shtëpia e miqve tanë ishte ndërtuar në majën e malit. Kishte rënë errësira kur motra ime, dy miqtë e mi dhe unë mbërritëm në destinacion, por edhe natën malet dukeshin të gjallë. Miku ynë na drejtoi nëpër errësirë […]

 • Të jetosh pa stres

  Stresi është një nga “vrasësit” kryesor të lumturisë, nga i cili Zoti kërkon të na çlirojë. Stresi të vështirëson veprimtarinë dhe është shkaktari kryesor i mosqënurit të lumtur, i sëmundjeve, madje edhe i vdekjes. Sipas një artikulli që lexova kohët e fundit, midis 75-90 përqind e vizitave të mjekëve në vendet e zhvilluara kishin të […]

 • Vrojtimi prej kërmilli

  Sot, dola për shëtitje me fëmijët në zonën përreth fshatit ku jetojmë, një zonë me ferma, shtigje për të ecur dhe një pyll të vogël. Moti ishte i mrekullueshëm ndaj ishte një mundësi e mirë për fëmijët për të marrë pak ajër të pastër dhe për të bërë gjimnastikë, ndërsa vraponin përreth duke kërkuar krijesat […]

 • Të mbajmë Zotin në mendje

  Paqja nuk vjen nga mungesa e problemeve, por nga prezenca e Zotit—Autori i panjohur Lëre paqen e Zotit të mbretërojë në zemrat tuaja.—Kolosianët 3:15 Që paqja të mbizotërojë në zemrën tënde mund të duket e pamundur, sidomos kur mendja po të sillet vërdallë nga stresi i jetës së përditshme. Megjithatë kjo paqe na është premtuar […]