Artikujt

 • 01-God-s-party

  Gostia e Zotit

  S’mbaj mend ta kem hasur këtë varg, deri para disa ditësh. Të paktën, nuk më kishte dalë para në këtë mënyrë. Mbase, ngaqë libri i profetit Sofonia është një nga kodet më pak të njohura të Biblës: “Zoti, Perëndia yt, në mes teje është i fuqishmi që shpëton. Ai do të mbushet me gëzim për […]

 • 02-A-friendship-encounter

  Një takim miqësie

  Dita ime fillon gjithmonë duke i bërë xhiron e mëngjesit qenushes sime qimedredhur, një aktivitet që është shumë i rëndësishëm në listën e saj të prioriteteve. Ne ndjekim gjithmonë një trajektore të rregullt, për të cilën na duhen rreth 10 minuta. Ndërkohë që shëtisim këtë mëngjes korriku, kujtohem që na kanë mbaruar portokajtë, kështu që, […]

 • 03-Jesus-his-life-and-message

  Jezusi—jeta e Tij dhe mesazhi që Ai përcjell

  Po kur erdhi koha e caktuar, Perëndia dërgoi Birin e tij. Ai u lind nga një grua dhe iu nënshtrua ligjit të Moisiut për të shpenguar ata që ishin nën atë ligj dhe që ne të birësohemi nga Perëndia. Zoti e dërgoi Birin e tij në botë në një vend dhe kohë të caktuar që […]

 • 04-Getting-to-know-jesus

  Të filloj ta njoh Jezusin

  Jam rritur në një familje të krishterë, por kur isha adoleshente, ndihesha e tronditur nga problemet e botës, të cilat më bënë të lëkundesha në besimin tim. Megjithatë, kur isha tetëmbëdhjetë vjeç, i dashuri im qe një besimtar i përkushtuar. Ne herë pas here diskutonim mbi besimin dhe ai ishte aq i sinqertë saqë fillova […]

 • 05-a-climb-that-heals

  Një ngjitje në mal, që më shëroi

  “Nëse mund ta ngjisim këtë mal, s’ka gjë të cilën s’mund ta kalojmë së bashku!” Mbaj mend babin që përpiqej të buzëqeshte dhe të na jepte zemër teksa tregonte me shenjë një mal shkëmbor rreth 30 metra larg nga autostrada. Isha 13 vjeç dhe bashke me babin dhe vëllanë e madh po udhëtonim përmes shkretëtirave […]

 • 06-The-seasons-of-life

  Stinët e jetës

  Grupi ynë i teatrit interpreton rregullisht një skeç dinamik bazuar në një monolog të një vepre të Shekspirit  Ashtu siç ju pëlqen, ku ai përmbledh stinët e jetëve tona në shtatë faza: foshnja qaramane, nxënësi plëngprishës, i dashuri i djegur, ushtari i ashpër, gjyqtari i mençur, burri i moshuar dhe më në fund, vdekja. Shekspirit […]